Nyheter

Høstaktiviteter for hele familien!

Høsten har kommet for fullt og tatt med seg frisk høstluft og fine farger i naturen. Lurer du på hva du skal finne på i høst? Vi deler våre fem beste høstaktiviteter – og alle kan foregå utendørs!

Maten og hjernen

Kan man spise seg gladere? Forskning viser at det er en sammenheng mellom hva vi spiser og hvordan vi har det psykisk. Kroppen og hjernen vår bygges jo opp av den maten vi får i oss, så det er egentlig ikke så rart at både kropp og hjerne blir påvirket av det vi spiser.

Vi viser deg hvor lettvint (og digg) det kan være å servere familien mat som er skikkelig bra for både kropp og sjel!

God og næringsrik matpakke til skolestart

Matpakken må alltid være med på skolen. Barna trenger påfyll i løpet av skoledagen og det er derfor viktig å ha med seg en god og sunn matpakke til lunsj. 

Det er enkelt å lage en god og næringsrik matpakke, og barna kan gjerne bidra selv. Hjelp barna med å gjøre det kvelden før, så slipper dere å bruke tid på dette om morgenen. Her får du tips og triks som gjør at barna aldri mer har en kjedelig matpakke på skolen!

Smaksverkstedet sine beste sommerferietips

Endelig sommerferie og skolefri for barna! I ferien har man bedre tid enn i hverdagen, og det åpner muligheten for å teste ut spennende aktiviteter du ellers ikke har tid til. Her får du Smaksverkstedet sine beste sommerferietips!

Matglede i Bergen Vest

Tidligere i vår fikk Smaksverkstedet det gjeve oppdraget fra Bergen kommune om å skape engasjerende mataktiviteter for barn- og barnefamilier i Bergen vest. Her kan du lese om hvordan vi har inspirert bergensere til gode og bærekraftige matvalg så lang i prosjektet. Det har vært en gledens vår for barn- og barnefamilier i Bergen vest! 

Påskeaktiviteter for hele familien

Her er våre fem tips til gøyale påskeaktiviteter som man kan gjøre med familien, og som krever lite forberedelser eller utstyr.

Starter nytt samarbeid for mataktiviteter med Bergen kommune

Etter en anbudsprosess er det nå klart at Smaksverkstedet får det gjeve oppdraget fra Bergen kommune, om å skape engasjerende mataktiviteter for unge i Bergen vest. Nå skal vi inspirere bergensere til gode og bærekraftige matvalg!

Start dagen med en god frokost

Artikkelen om frokost ble først publisert i kulturmagasinet Barn i Byen, i Bergen i 2018.  Frokost er det første måltidet vi spiser etter vi har stått opp. Etter en natts søvn trenger kroppen påfyll av energi før vi går i barnehagen eller på skolen. Med en god frokost er vi klar til en ny dag […]

Bærekraftig mat på kjøkkenbenken

Verden går snart under, og det er ikke mye vi kan gjøre for å redde den. Sånn kan det i hvert fall lett føles når du scroller deg forbi nok en dyster avisoverskrift om smeltende isfjell og økende klimagassutslipp. Men fortvil ikke: Det er fortsatt håp for planeten vår. Og her er det faktisk barna […]

Fritidstilbud videreføres i Ringerike kommune

Folkehelsekoordinator i Ringerike kommune har sikret videreføring av Smaksverkstedet etter å ha pilottestet fritidstilbudet med midler fra Gjensidigestiftelsen.

Oppegård kommune viderefører fritidstilbud med Smaksverkstedet

Oppegård kommune viderefører nå Smaksverkstedet som fritidstilbud med egne folkehelsemidler, etter å ha testet ut fire kursrekker finansiert gjennom pilotprosjektet med Gjensidigestiftelsen!

Starter året med en gladnyhet!

Vi har fått muligheten til å gi enda flere barn muligheten til en matglad fremtid! I samarbeid med Gjensidigestiftelsen og Sunne Kommuner starter Smaksverkstedet opp med kurs både på Grønland i Oslo og i tre kommuner i Romerike.

Ta knekken på kresenhet

Brokkolien blir liggende urørt på tallerkenen. Igjen. Minstemann pirker knapt nok i fiskefileten. Bønnene som gikk ned på høykant i tacoen er plutselig pyton i en gryterett. Og noen har visst bestemt seg for at alt som er grønt er uspiselig. Høres det kjent ut? Kresenhet blant barn er ikke uvanlig, men i de aller fleste tilfeller kan det heldigvis overvinnes. Her har vi samlet tre tips til foreldre som sliter med kresne barn.

Smaksverkstedet kommer til syv nye skoler i Bergen!

Takket være midler fra skolebudsjettet i Bergen Kommune, kan vi i høst tilby Smaksverkstedet for 4.klasse på syv forskjellige barneskoler: Kjøkkelvik, Kronstad, Loddefjord, Lyshovden, Olsvik, Sælen og Ytre Arna.

Smaksverkstedet starter opp i Bodø

Smaksverkstedet beveger seg helt opp til Bodø! Vi startet opp på Saltvern skole i Bodø kommune denne våren, med stor interesse og lang venteliste. Smaksverkstedet holder på å skalere opp tilbudet til flere kommuner i år, og Bodø er en av de kommunene som har vært først ute med å hive seg på ballen. Sammen med folkehelsekoordinator [...]

Nå starter vi åpne kurs i Bergen sentrum!

Kavlifondet støtter flere kurs med Smaksverkstedet Sist vi holdt et åpent Smaksverksted i Bergen sentrum ble det en skikkelig gøy dag, med mange barn og stor interesse for flere kurs. Nå får vi muligheten til å videreføre tilbudet med støtte fra Kavlifondet, slik at vi kan tilby gratis og åpne kurs for flere barn i [...]

Nå kan flere barn få leke med maten!

Pilotprosjekt på Østlandet Siden januar har vi jobbet på spreng med å skalere opp fritidstilbudet til Smaksverkstedet, og innta Østlandet. I samarbeid med Gjensidigestiftelsen og Sunne Kommuner gir vi 10 kommuner mulighet til å teste ut konseptet vårt - og vi ligger allerede foran skjema, med 10 kurs fordelt på 5 kommuner denne våren. Vi [...]

Gjensidigestiftelsen gir millioner til Smaksverkstedet!

Smaksverkstedet får 2.8 millioner fra Gjensidigestiftelsen til et nasjonalt kostholdsløft, for å skape matglede for barn og unge i 10 nye kommuner på Østlandet.

Verdens vakreste suppekjøkken

I helgen reiste Team Smaksverkstedet på dagsutflukt til Voss og til våre venner og samarbeidspartnere i Organic Soup Company. Instruktørene våre fikk full omvisning på gården. Her er produksjonskjøkkenet til OSC, et spennende drivhusprosjekt, et museum og et kontor for en bokbinder. Rett utenfor ligger rad på rad med epletrær i ulike sorter, søte jordbær [...]

Vi skal utvikle et nytt kostholdsprosjekt for Helsedirektoratet!

Vi vant anbudet og nå skal vi utvikle en pilot til regjeringens nye satsing på barns kosthold i SFO-tiden.

Smaksverkstedet i Askvoll og Fjaler kommune

Vi har etablert Smaksverkstedet i Askvoll og Fjaler kommune i Sogn og Fjordane!

Suppesamarbeid med Organic Soup Company

Smaksverkstedet samarbeider nå med Organic Soup Company om å spre gode og enkle suppetips til folket!

Les om Smaksverkstedet i høstens utgave av Ren Mat

Kathrine Marthinsen tar skolebarn med på en sansereise i matens verden. De sanker, kutter og knar, steker, baker, lukter og smaker på Smaksverkstedet, som regel etter skoletid.

Kronprinsesse Mette Marit på besøk!

Kronprinsesse Mette Marit kom for å høre hva vi hadde å si om barn og unges bærekraftige kostholdsvalg, under Økouka 2016

Vi dro på en bærekraftig matvandring i Bergen under Økouka

Bærekraft, miljø og helse er tema som står høyt på den globale og nasjonale politiske dagsordenen. Maten vi spiser påvirker både helse og miljø og vi trenger å ta flere bærekraftige matvalg hvis vi skal kunne nå FNs bærekraftsmål og sikre bærekraftig matproduksjon og forbruk i fremtiden. For å gjøre den saken litt enklere ville [...]

Vi feiret smakene på Bergen Matfestival!

Helgen 2.-4. september lekte vi med smaker på Bergen Matfestival.
Vi holdt suppeverksted og guidet store og små gjennom en vrien og spennende smaksløype.

Nyheter