Hørt om Loddisburgeren? Det skal bli Loddefjord sin helt egne bydelsburger. Smaksverkstedet skal i samarbeid med barn og unge i Loddefjord utvikle Loddisburgeren. Med oss på laget er også stjernekokk Christoffer Haatuft!

 

 

Loddefjords egne burger 

I samarbeid med Bergen kommune skal Smaksverkstedet skape inkluderende og engasjerende mataktiviteter for barn og unge i Loddefjord og Laksevåg. Som en del av dette prosjektet skal Loddefjord få egen bydelsburger. Sammen med barn og unge i Loddefjord, lokale aktører og mat- og resturantbransjen skal vi sette i gang en bydels- og matkampanje for å fremme stedsidentitet. 

 

Barn og unges forslag blir hørt

Loddisburgeren skulle egentlig bli til på et Smaksverksted for barn og unge i Loddefjord, men ettersom vi ikke kan ha fysiske kurs på grunn av dagens situasjonen, har det blitt noen endringer. Forslag til hva som skal bli Loddisburgeren er blitt en skoleoppgave i mat- og helse. Elever på 6. trinn på Loddefjord, Vadmyra, Bjørndalsskogen og Kjøkkelvik skole skal komme med sitt forslag til hva de mener bør bli Loddisburgeren. 

Forslagene til elevene skal inneholde ingredienser til selve burgeren, et alternativ til burgerbrød samt tilbehør til burgeren. Loddisburgeren skal i tråd med Smaksverkstedets verdier være både næringsrik og bærekraftig. 

Sjekk ut stjernekokken Christopher Haatufts beste tips for en god burger
Juryutvelgelse og folkeavstemning 

Alle forslagene som kommer inn blir vurdert av en jury, og juryen velger ut tre finalister. Juryen består av Smaksverkstedet, stjernekokk Christopher Haatuft og Anne Lill Stene, som er kokk med kompetanse innenfor bærekraft. De tre burgerfinalistene som blir valgt ut av juryen skal lages av barna som sendte inn forslaget sammen med Christopher. Når barna og Christopher er fornøyd med burgerne åpner vi en egen nettside hvor alle med hjerte for Loddefjord kan stemme på den burgeren de mener burde bli Loddisburgeren. Bilder- og video av de tre finalistburgerene blir publisert på avstemingssiden. 

Avstemningen vil være åpen i en begrenset tidsperiode i løpet av mai, og vinneren kåres i begynnelsen av juni. Den burgeren som går seirende ut blir kåret til Loddefjord beste burger – Loddisburgeren! Vinnerforslaget får selvsagt heder og ære, i tillegg til gjeve premier.

 

 

Når vinneren av Loddisburgeren er lansert vil kanskje du også smake Loddefjords egne burger? Oppskriften vil bli tilgjengelig så snart vinneren er kåret, og du kan finne alle ingrediensene til burgeren på et eget torg på Coop OBS! Vestkanten. 

 

Les mer om hele prosjektet i samarbeid med Bergen kommune her!