Loddefjord får sin egen kokebok!

Denne høsten viderefører vi prosjektet med Bergen kommune og skal utforske hvilke matkultur som preger Loddefjords identitet. Sammen med elever på Kjøkkelvik skole og Vadmyra skole skal vi lage bydelens egen oppskriftsbok, med retter som representerer Loddefjord!

Injera, plukkfisk, samosa eller burger – hva representerer Loddefjords matkultur?

Med forskerbrillene på skal elevene få oppgaven om å undersøke hva andre beboere i Loddefjord tenker om Loddefjord sin matkultur. Jo flere fra Loddefjord som er med og deler sine tanker om matkulturen i bydelen, jo større blir mangfoldet i oppskriftsheftet. Målet er å gi elevene et bredere perspektiv på hva matkultur er og hvordan det kommer til uttrykk blant mangfoldet av beboere i Loddefjord. 

Målet er ikke nødvendigvis å lande på og definere én felles matkultur for Loddefjord, men reflektere over hva som kjennetegner Loddefjord kulturelt og hvordan dette kommer til uttrykk i kostholdet. Neste oppgave handler om å velge ut næringsrike og bærekraftige oppskrifter som skal representere Loddefjords matkultur. Det trenger ikke være fra én matkultur, de rettene dere skal velge ut kan også representere mangfoldet av matkulturer i Loddefjord. 

Bygger videre på Loddisburgeren

Dette prosjektet bygger videre på prosjekt Loddisburgeren. Loddisburgen er en del av pilotprosjektet “Barn, mat og kulturopplevelser” som Smaksverkstedet utvikler på oppdrag fra Bergen kommune. Elever i mat- og helseklassene på skolene i Loddefjord fikk oppgaven om å lage sitt forslag til hva de mener bør bli Loddefjords helt egen burger, Her kunne alle med hjerte for Loddefjord stemme på den burgeroppskriften de likte best. Til slutt var det var Isabell fra Kjøkkelvik som stakk av med seieren. Oppskriften på Loddisburgeren finner dere her. Den må selvfølgelig også være med i oppskriftsboken til Loddefjord. 

Med Loddisburgeren ønsket vi å fremme medvirkning, bydelstilhørighet og engasjement for alle i Loddefjord. Dette viderefører vi nå med å invitere flere med på å utvikle Loddefjords egen oppskriftsbok!

Kathrine Marthinsen
Author: Kathrine Marthinsen

Daglig leder