Folkehelsekoordinator i Ringerike kommune har sikret videreføring av Smaksverkstedet etter å ha pilottestet fritidstilbudet med midler fra Gjensidigestiftelsen.

Viderefører fritidstilbud etter vellykket pilotprosjekt

Ringerike kommune er en av ti kommuner som deltar i pilotprosjektet om å etablere Smaksverkstedet nasjonalt. Pilotprosjektet støttes av Gjensidigestiftelsen, og gjennomføres i samarbeid med Sunne Kommuner. Målet med prosjektet er at kommunene som deltar etterhvert skal finansiere Smaksverkstedet med egne midler. Ringerike kommune har i 2018 fått muligheten til å teste ut fire kursrekker med Smaksverkstedet, fullfinansiert av Gjensidigestiftelsen. Og etter en vellykket pilot har folkehelsekoordinator i kommunen, Lina Marie Brathaug Frantzen nå sikret flere kurs med midler fra Bufdir. Dette betyr at vi kan fortsette å eksperimentere og smake oss frem til spennende matretter på et inkluderende fritidstilbud med barna i Ringerike!

Les også: Nå kan flere barn få leke med maten!

“Dette var koselig og gøy”

Både vår og høst 2018 har vi hatt Smaksverksted på Veien og Eikli skole i Ringerike. Dette ble stor suksess og ventelister på alle kurs! Evalueringen fra fritidstilbudet viser at alle barna trivdes på Smaksverkstedet, de har lært noe nytt om mat som er bra for kropp og miljø, og blitt tøffere på å smake på nye matvarer. Også foreldrene har vært positive til tilbudet. Dette er gøy å høre!

Nye kurs denne våren

Smaksverkstedet er allerede godt i gang med kurs på Veien skole der barna har testet ut grønne bananpannekaker, minipizza og torsketaco. Denne uken startet vi også opp på Benterud skole, der barna var superklar for å leke seg med maten. Det er Sida Djegistaeva og Anny Aasvang som er våre instruktører i Ringerike, begge har stor interesse for mat og kosthold, og er dyktige og trygge rollemodeller med god kompetanse i å lede barn og unge i aktivitet.

Barna på Ringerike skal virkelig få utforsket smaksløkene sine denne våren!

Les også: Oppegård kommune viderefører fritidstilbud med Smaksverkstedet

 

 

Kathrine Marthinsen
Author: Kathrine Marthinsen

Daglig leder