Bli instruktør

Bli instruktør på Smaksverkstedet!

Vil du ha en meningsfull deltidsjobb som instruktør på Smaksverkstedet? Er du interessert i næringsrik og bærekraftig mat? Som instruktør hos oss kan du være med og spre matglede til folket!

Som instruktør på Smaksverkstedet får man jobbe med barn på en uformell arena, uten for mange krav. Det skaper et fint og positivt miljø, med matglede og det sosiale måltidet i fokus. Det er alltid to instruktører som jobber sammen, som kan veksle på ansvar og roller.

Hvem passer det for?

Instruktørene på Smaksverkstedet kan gjerne ha ulik fagbakgrunn, men det er en fordel om du har enten mat- eller ernæringsfaglig bakgrunn eller bakgrunn fra pedagogikk. Det kan for eksempel være folkehelsearbeidere, ernæringsfysiologer/samfunnsernæring, kokker, barne- og ungdomsarbeidere eller lærere, og eller studenter innenfor disse fagområdene. Instruktørjobben på Smaksverkstedet er fin å kombinere med studier! Det er viktig for oss at du som instruktør viser engasjement, bidrar til at barna opplever matglede og er imøtekommende og rettferdig overfor barna. Du er en trygg voksen rollemodell. Du setter ikke for mange krav til barna, men du har evnen til å være bestemt når det trengs. Samtidig har du også en rolle som “matgleder”, med evnen til å få med deg barna på kreative oppgaver og lek. Du organiserer kurset godt og kan formidle matkunnskap på en engasjerende måte.

En instruktør på Smaksverkstedet:

instruktor

  • Formidler matglede

  • Inspirerer og veileder

  • Vekker nysgjerrighet

  • Lager rom for mestring og feiling

  • Formidler kunnskap om mat og ernæring

  • Skaper et godt sosialt miljø for barna

  • Er en trygg og rettferdig voksen

Kurs for instruktører

Alle instruktører på Smaksverkstedet får et grundig e-læringskurs. Kurset tar for seg en rekke temaer innenfor mat og kosthold for barn og unge. Vi gir deg alle triksene vi har lært oss siden vårt første Smaksverksted i 2013 og viser hvordan du kan legge til rette for kreativitet og smaksutforsking og samtidig unngå kaos på kjøkkenet. Man får også tilbud om sosialfaglige samlinger og oppfølgingskurs i et nettverk av engasjerte matgledere.

Nettportal med ressurser

Vi har samlet alle våre utdanningsressurser i en egen portal. Her får alle som er en del av Smaksverkstedet tilgang til ferdige undervisningsopplegg, oppskrifter, bilder, quiz, skjemaer og annet materiell som du trenger for både å sette igang og holde et godt Smaksverksted. Her får man også tilgang til interne arrangementer og nyheter.

Kontakt oss

Vil du være med og spre matglede som instruktør på Smaksverkstedet? Send oss en melding og fortell litt om deg selv, så sender vi mer info.