Bli instruktør

02: 
EGG: André Torres Lunde (fra høyre) og Mathias Nilsen Vatle får hjelp av instruktør Øyvind Vadøy til å redde eggeplommen når skallet knuser litt mer enn planlagt.

Bli instruktør på Smaksverkstedet!

Vil du ha en meningsfull deltidsjobb som instruktør på Smaksverkstedet? Er du interessert i næringsrik og bærekraftig mat? Som instruktør hos oss kan du være med og spre matglede til folket!

Som instruktør på Smaksverkstedet får man jobbe med barn på en uformell arena, uten for mange krav. Det skaper et fint og positivt miljø, med matglede og det sosiale måltidet i fokus. Det er alltid to instruktører som jobber sammen, som kan veksle på ansvar og roller.

Hvem passer det for?

Instruktørene på Smaksverkstedet kan gjerne ha ulik fagbakgrunn, men det er en fordel om du har enten mat- eller ernæringsfaglig bakgrunn eller bakgrunn fra pedagogikk. Det kan for eksempel være folkehelsearbeidere, ernæringsfysiologer/samfunnsernæring, kokker, barne- og ungdomsarbeidere eller lærere, og eller studenter innenfor disse fagområdene. Instruktørjobben på Smaksverkstedet er fin å kombinere med studier! Det er viktig for oss at du som instruktør viser engasjement, bidrar til at barna opplever matglede og er imøtekommende og rettferdig overfor barna. Du er en trygg voksen rollemodell. Du setter ikke for mange krav til barna, men du har evnen til å være bestemt når det trengs. Samtidig har du også en rolle som “matgleder”, med evnen til å få med deg barna på kreative oppgaver og lek. Du organiserer kurset godt og kan formidle matkunnskap på en engasjerende måte.

En instruktør på Smaksverkstedet:

instruktor

  • Formidler matglede

  • Inspirerer og veileder

  • Vekker nysgjerrighet

  • Lager rom for mestring og feiling

  • Formidler kunnskap om mat og ernæring

  • Skaper et godt sosialt miljø for barna

  • Er en trygg og rettferdig voksen

Kurs for instruktører

Alle instruktører på Smaksverkstedet får et grundig e-læringskurs. Kurset tar for seg en rekke temaer innenfor mat og kosthold for barn og unge. Vi gir deg alle triksene vi har lært oss siden vårt første Smaksverksted i 2013 og viser hvordan du kan legge til rette for kreativitet og smaksutforsking og samtidig unngå kaos på kjøkkenet. Man får også tilbud om sosialfaglige samlinger og oppfølgingskurs i et nettverk av engasjerte matgledere.

Nettportal med ressurser

Vi har samlet alle våre utdanningsressurser i en egen portal. Her får alle som er en del av Smaksverkstedet tilgang til ferdige undervisningsopplegg, oppskrifter, bilder, quiz, skjemaer og annet materiell som du trenger for både å sette igang og holde et godt Smaksverksted. Her får man også tilgang til interne arrangementer og nyheter.

Kontakt oss

Vil du være med og spre matglede som instruktør på Smaksverkstedet? Send oss en melding og fortell litt om deg selv, så sender vi mer info.

Hils på våre instruktører

Sigbjørn 3

Sigbjørn Melve

Master i helsefremmende arbeid og helsepsykologi

Hvorfor er du instruktør på Smaksverkstedet?

Jeg har jobbet mye med barn og ungdom, og syns det er veldig gøy og givende. Jeg er veldig glad i å lage mat, og jeg er opptatt av miljøet. Derfor syns jeg det er helt supert å være med på å lære barn om hvordan de kan lage kjempegod mat som er sunn for både dem selv og planeten.

Hva liker du best med Smaksverkstedet?

Jeg syns slagordet «lek med maten» forteller mye. Ingen syns det er gøy å gjøre kjedelige ting! Derfor er det kjempeviktig at barn opplever at det kan være veldig gøy å lage mat – og det er gøy å lage mat når man får lov til å prøve seg frem, utforske smaker og prøve kombinasjoner som kanskje høres kjemperare ut, men som smaker supergodt. I tillegg er det å kunne lage mat fra grunnen av, og uten være avhengig av oppskrifter, en kjempenyttig ting å lære. Dette gjør at fremgangsmåten til Smaksverkstedet skiller seg stort fra de ordinære mat-fagene, og jeg tror det er en veldig god inngang til matglede hos unge.

IMG_2221

Rebekka Mæland

Master i human ernæring og Master i klinisk ernæring

Hvorfor er du instruktør på Smaksverkstedet?

Fordi det er kjempegøy å jobbe med barn. De er så nysgjerrige, oppfinnsomme og engasjerte. Det er veldig givende å få påvirke barns matglede og kunnskap om mat som er bra for kroppen og miljøet. Jeg håper at Smaksverkstedet vil gjøre det lettere for barna å ta helsefremmende og bærekraftige matvalg i fremtiden. Smaksverkstedet er folkehelsearbeid på sitt beste og det gøy å utgjøre en forskjell sammen med engasjerte og kunnskapsrike kollegaer.

Hva liker du best med smaksverkstedet?

At barna får lære om sunn og miljøvennlig mat gjennom lek, eksperimentering og samarbeid. Det er givende å se at barna opplever mestring rundt mat og matlaging, og at de smaker på nye matvarer. Vi har også fokus på sunne holdninger rundt mat, det syns jeg er veldig viktig. Barna får prøve seg frem med ulike smaker og leke seg med maten, noe som er gøy for både barna og instruktørene. Jeg syntes også at det er flott at Smaksverkstedet er et lavterskeltilbud slik at vi kan spre matglede til enda flere barn. Det er spesielt viktig med helsefremmende arbeid rettet mot barn, slik at de kan etablerer gode vaner som de kan ta med seg videre i livet.