Bli instruktør

Bli instruktør på Smaksverkstedet!

Vil du ha en meningsfull deltidsjobb som instruktør på Smaksverkstedet? Er du interessert i næringsrik og bærekraftig mat? Akkurat nå ser vi etter flere instruktører som være med og gi barn og unge en matglad fremtid!

Er du interessert? Gi oss en lyd så sender vi deg mer informasjon!

Hvem passer det for?

Instruktørene på Smaksverkstedet kan gjerne ha ulik fagbakgrunn, men det er en fordel om du har erfaring med enten mat, helse og bærekraft eller pedagogikk. Det kan for eksempel være folkehelsearbeidere, ernæringsfysiologer, naturforvaltere, kokker, barne- og ungdomsarbeidere, lærere, og/eller studenter innenfor disse fagområdene. Instruktørjobben på Smaksverkstedet er fin å kombinere med studier.

Din rolle som instruktør

 • Formidler matglede

 • Gir barna rom til å prøve og feile

 • Engasjerer og inspirerer til å utforske mat og smak

 • Formidler kunnskap om mat, ernæring og bærekraft

 • Skaper et godt sosialt og inkluderende miljø for barna

Opplæring for instruktører

Alle instruktører på Smaksverkstedet får et grundig e-læringskurs. Kurset tar for seg en rekke temaer innenfor mat og kosthold for barn og unge. Vi gir deg alle triksene vi har lært oss siden vårt første Smaksverksted i 2013 og viser hvordan du kan legge til rette for kreativitet og smaksutforsking og samtidig unngå kaos på kjøkkenet. Du kan også delta på sosialfaglige samlinger i et nettverk av engasjerte instruktører over hele landet.

Les mer om Smaksverkstedet her

Kontakt oss

Vil du være med og spre matglede som instruktør på Smaksverkstedet? Send oss en melding og fortell litt om deg selv, så sender vi mer info.

  Hils på våre instruktører

  Sigbjørn 3

  Sigbjørn Melve

  Master i helsefremmende arbeid og helsepsykologi

  Hvorfor er du instruktør på Smaksverkstedet?

  Jeg har jobbet mye med barn og ungdom, og syns det er veldig gøy og givende. Jeg er veldig glad i å lage mat, og jeg er opptatt av miljøet. Derfor syns jeg det er helt supert å være med på å lære barn om hvordan de kan lage kjempegod mat som er sunn for både dem selv og planeten.

  Hva liker du best med Smaksverkstedet?

  Jeg syns slagordet «lek med maten» forteller mye. Ingen syns det er gøy å gjøre kjedelige ting! Derfor er det kjempeviktig at barn opplever at det kan være veldig gøy å lage mat – og det er gøy å lage mat når man får lov til å prøve seg frem, utforske smaker og prøve kombinasjoner som kanskje høres kjemperare ut, men som smaker supergodt. I tillegg er det å kunne lage mat fra grunnen av, og uten være avhengig av oppskrifter, en kjempenyttig ting å lære. Dette gjør at fremgangsmåten til Smaksverkstedet skiller seg stort fra de ordinære mat-fagene, og jeg tror det er en veldig god inngang til matglede hos unge.

  IMG_2221

  Rebekka Mæland

  Master i human ernæring og Master i klinisk ernæring

  Hvorfor er du instruktør på Smaksverkstedet?

  Fordi det er kjempegøy å jobbe med barn. De er så nysgjerrige, oppfinnsomme og engasjerte. Det er veldig givende å få påvirke barns matglede og kunnskap om mat som er bra for kroppen og miljøet. Jeg håper at Smaksverkstedet vil gjøre det lettere for barna å ta helsefremmende og bærekraftige matvalg i fremtiden. Smaksverkstedet er folkehelsearbeid på sitt beste og det gøy å utgjøre en forskjell sammen med engasjerte og kunnskapsrike kollegaer.

  Hva liker du best med smaksverkstedet?

  At barna får lære om sunn og miljøvennlig mat gjennom lek, eksperimentering og samarbeid. Det er givende å se at barna opplever mestring rundt mat og matlaging, og at de smaker på nye matvarer. Vi har også fokus på sunne holdninger rundt mat, det syns jeg er veldig viktig. Barna får prøve seg frem med ulike smaker og leke seg med maten, noe som er gøy for både barna og instruktørene. Jeg syntes også at det er flott at Smaksverkstedet er et lavterskeltilbud slik at vi kan spre matglede til enda flere barn. Det er spesielt viktig med helsefremmende arbeid rettet mot barn, slik at de kan etablerer gode vaner som de kan ta med seg videre i livet.