Nytt pilotprosjekt for mataktiviteter i Bergen Vest

Etter en anbudsprosess er det nå klart at Smaksverkstedet får det gjeve oppdraget fra Bergen kommune, om å skape engasjerende mataktiviteter for unge i Bergen vest. Nå skal vi inspirere bergensere til gode og bærekraftige matvalg!

Utvikler flere fritidstilbud for barn og barnefamilier

Med prosjektet skal vi danne nye matarenaer som fremmer matglede og gir økt kunnskap om næringsrik og bærekraftig mat. Målgruppen er barn i 4.-7.klasse,som skal få tilbud om ulike mataktiviteter på ulike arenaer gjennom hele året. Målet er å skape meningsfulle og inkluderende fritidstilbud for barn og barnefamilier i Loddefjord og Laksevåg bydel.

Spennende og varierte mataktiviteter

I samarbeid med Bergen kommune skal vi arrangere både etterskoletidskurs, helgekurs, feriekurs og pop-up aktiviteter i Loddefjord og Laksevåg bydel. Først ut er påskeferiekurs for 4-7. trinn på Ungdommens hus i Laksevåg. Etter påske starter vi opp med etterskoletidskurs på Damsgård skole for 4-5. trinn. I løpet av 2019 vil det også arrangeres sommerferiekurs, høstferiekurs og flere helgekurs for barna. I tillegg skal vi teste ut familiekurs, nabolagsmiddag og flere kreative pop-up aktiviteter i nærmiljøet. Dette gleder vi oss til!

«Kan eg berre få seie at eg elska det»?

“Kan ikke jeg jobbe i smaksverkstedet? Kanskje når jeg blir 12?”, “Jeg skal være sist ut av rommet, for jeg vil være lengst mulig på Smaksverkstedet.” Vi fanger opp mange fine gullkorn fra barna på Smaksverkstedet, og etter den overveldende responsen fra 4-klassingene vi hadde med oss i fjor høst er det så utrolig kjekt å få lov til å videreføre tilbudet vårt til flere barn. Nå kommer vi tilbake med enda flere mataktiviteter i 2019!

Les mer om fjorårtes prosjekt for 4.trinn her: Matglede i skolebudsjettet!

Gratis lavterskeltilbud

Det er gratis å delta på aktivitetene, og tilbudet er fullfinansiert av Bergen kommune, ved byrådsavdeling for klima, kultur og næring. Følg med i sosiale medier – her vil det legges ut informasjon om aktivitetene fremover. Og sjekk påmeldingssiden vår: Påmelding til kurs i Bergen kommune

Vi gleder oss til å skape masse spennende og nye mataktiviteter for barn i Bergen!

Kathrine Marthinsen
Author: Kathrine Marthinsen

Daglig leder