ENDELIG ER SOMMEREN HER

Sommeren er endelig i gang, og vi er allerede i full sving med sommerferiekurs i flere deler av landet. Med sol, fargerike grønnsaker, kreativ matlaging og iskald bananis på programmet, skal vi skape skape matglade sommerminner sammen med hele 400 barn og unge denne sommerferien! Vi er blant annet å finne i Bergen, Ringerike, Lier, Ullensaker og på sommerskolen i Oslo.

HVA SKJER PÅ SOMMERSKOLEN?

På sommerkursene våre gir vi barn og unge gode og lærerike matopplevelser i sosiale og inkluderende fellesskap. Alle aktivitetene våre er gratis å delta på. Vi har stort fokus på å gi barn rom for å utforske og eksperimentere med næringsrik og bærekraftig mat. Samtidig er det god tid til både lek og læring mellom pizzadeigen og bananisen.

Gjennom sommerskoleuka går vi gjennom ulike temaer, alt ifra matvaregrupper som grønnsaker, frukt eller fisk, til bredere matrelaterte konsepter som matredding og matkultur. Vi utforsker sansene våre gjennom sanse- og krydderløyper og smaker oss frem til de deiligste retter, helt uten oppskrift! Vi lærer også mer om hvor maten vår kommer fra og hvordan vi kan dyrke våre egne mikrogrønnsaker og urter. I tillegg har vi i slutten av uka en kokkekamp hvor vi oppdager hvordan restene våre kan brukes på nye og spennende måter.

Mmm deilig meksikansk quesadilla!
Mmm deilig meksikansk quesadilla!
Noen av barna har besøkt Kampen Barnebondegård i Oslo.
Vi lager fargerike smoothies med brune bananer!
Jo flere farger, desto bedre!
Jo flere farger, desto bedre!

Etter en uke fylt med lek, moro og læring på Smaksverkstedet sommerskole håper vi barna drar hjem med både kunnskap og ferdigheter knyttet til mat som er bra for kroppen og kloden, nye vennskap og haugevis av fine sommerminner i bagasjen! Håper vi ser deg i sommer!