Smaksverkstedet beveger seg helt opp til Bodø! Vi startet opp på Saltvern skole i Bodø kommune denne våren, med stor interesse og lang venteliste. Smaksverkstedet holder på å skalere opp tilbudet til flere kommuner i år, og Bodø er en av de kommunene som har vært først ute med å hive seg på ballen. Sammen med folkehelsekoordinator i kommunen, Gøran Raade-Andersen, og Sunne Kommuner (WHO Healthy Cities) jobber vi med å skape et varig tilbud til barna i kommunen, med midler fra Eckbos legater.

Instruktørene våre i Bodø, Helene Halland og Lene Solvang, har begge bakgrunn fra folkehelse, ernæring og matvitenskap, og er superflinke til å hjelpe barna med å utforske nye råvarer.

Nå er vi halvveis i kursrekken, og barna har allerede smakt på mange nye råvarer og lært seg flere lure triks på kjøkkenet. Det viser seg å være en matglad gjeng som ikke er rett for å være kreativ med maten de lager. Her blir både agurker og scones formet som blekksprut og bananbars formet som hjerter. De smaker fryktløst på både ingefær og chili, selv om det kanskje var en litt sterkere opplevese enn forventet.

Kathrine Marthinsen
Author: Kathrine Marthinsen

Daglig leder