Bærekraft, miljø og helse er tema som står høyt på den globale og nasjonale politiske dagsordenen. Maten vi spiser påvirker både helse og miljø og vi trenger å ta flere bærekraftige matvalg hvis vi skal kunne nå FNs bærekraftsmål og sikre bærekraftig matproduksjon og forbruk i fremtiden.
For å gjøre den saken litt enklere ville vi vise frem hva som finnes av alternativer for å handle økologisk og bærekraftige mat og drikke i Bergen, med en lavterskel og gøyal matvandring. Arrangementet var en del av ØKOUKA, en landsdekkende feiring av økologisk mat og matproduksjon.
Hva skjer på en ØkoCrawl?
På en ØkoCrawl spiser vi god mat og drikke og får høre mer fra de ulike aktørene om tankene og idéen bak maten de serverer. Vi har med oss en matentusiast som forteller oss litt om økologisk og bærekraftig mat på veien, for de som er interessert i å vite mer. Vi avslutter crawlen på en hyggelig plass der du kan bli sittende slå av en prat, stille spørsmål om bærekraftig mat og matproduksjon, eller bare drikke kaffe, så lenge man vil. All mat og drikke er inkludert i prisen.
Stedene holdes hemmelig på forhånd, bare for spenningens skyld!
Matguide for årets crawl var Frida Berdal, som er instruktør på Smaksverkstedet, folkehelsearbeider, lærerstudent og vordende overtaker av familiegården på Feios.
ØKO-Crawl ble arrangert med støtte fra Landbruksavdelingen under Fylkesmannen i Hordaland.