Folket har talt!  Våren 2020 var det klart at Loddefjords bydelsburger ble en tacokrydret burger med tomatsalsa, rømmedressing og sprø nachochips. Det var Isabell fra Kjøkkelvik skole som vant konkurransen med sitt forslag til hva som skulle bli Loddisburgeren. 

 

Bydelskampanje som del av et større prosjekt

Loddisburgeren er en del av pilotprosjektet “Barn, mat og kulturopplevelser” som Smaksverkstedet utvikler på oppdrag fra Bergen kommune. Prosjektet skaper matglede og gir økt kunnskap om kulturell, næringsrik og bærekraftig mat til barn og unge i Bergen Vest. Med Loddisburgeren ønsket vi å fremme medvirkning, bydelstilhørighet og engasjement for alle i Loddefjord. 

 

Skoleoppgave

Elever i mat og helseklassene på skolene i Loddefjord fikk oppgaven om å lage sitt forslag til hva de mener bør bli Loddefjords helt egen burger. Burgeren skulle være både næringsrik og bærekraftig, den måtte smake godt og ha en begrunnelse hvorfor nettopp denne burgeren skal representere Loddefjord.

Vi fikk inn flere spennende forslag til konkurransen. Juryen som besto av Smaksverkstedet og kokkene Christopher Haatuft (Lysverket, Hoggorm og Damsgård restaurant) og Anne Lill Stene (Stene Matglede) plukket ut tre finalister, som skulle konkurrere om gjeve premier. 

De tre burgerfinalistene som ble valgt ut av juryen var

  • Tacoburgeren til Isabell
  • Chiliburgeren til Oskar
  • Lakseburgeren til Aleksandra

Disse tre finalistene fikk alle lage burgeren sin sammen med Christopher Haatuft på Lysverket. Deretter kjempet de tre om å bli Loddisburgeren gjennom en åpen folkeavstemning på www.loddisburgeren.no. Her kunne alle med hjerte for Loddefjord stemme på sin favorittburger.

Se hvordan det gikk når barna lagde burger med Christoffer Haatuft!

 

Isabell sitt forslag vant

Etter en jevn konkurranse, med over 1200 unike stemmer ble det til slutt Isabell sin tacoburger som vant avstemningen. Isabell fikk deretter lage burgeren sin på Christopher Haatufts restaurant Lysverket, og invitere hele klassen for å smake. Hun har også vunnet en gøy opplevelse fra Vestkanten, både til seg selv- og for hele klassen sin. 

 

Foto: Screen Media

 

Les hvordan det gikk når Isabell skulle lage Loddisburgeren til skoleklassen sin. 

 

Har du lyst å teste ut Loddisburgeren, eller en av de andre burgerfinalistene? Oppskrift finner du her.

markantnorge
Author: markantnorge