Et bærekraftig matseminar for Kronprinsessen

Under Økouka 2016 holdt Kathrine Marthinsen fra Smaksverkstedet foredrag om hvordan vi kan lære barn å ta bærekraftige matvalg. Foredraget var en del av et seminar i regi av Den Norske Turistforening og Oikos, med tema “Økologisk mat i friluftslivets tjeneste”  – et seminar om hvordan matproduksjon, den enkeltes matvalg og friluftslivet vårt er knyttet sammen. Vi var så heldige å få besøk av Kronprinsesse Mette Marit for anledningen, og vi må jo si det var stas at Kronprinsessen fant det interessant nok å høre på hva vi hadde å fortelle.

Les artikkelen fra Kongehuset.no om arrangementet her

Oslo 20160926. Markus Brun Hustad ( med skjegg), prosjektleder ÿKOUKA og Dag Olav BrÊkan ,DNT Oslo, tar i mot kronprinsessen. Kronprinsesse Mette-Marit er til stede under arrangementet "ÿkologisk mat i Friluftslivets tjeneste" i Friluftshuset p S¯renga i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Oslo 20160926.
Markus Brun Hustad, prosjektleder ØKOUKA og Dag Olav Brækkan, DNT Oslo, tar i mot kronprinsessen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 

Kronprinsessen engasjerer seg også for mat og har blant annet ledet debatten på EAT Forum i Stockholm tidligere i år, der The Global Nutrition Report ble diskutert. Kronprinsessen engasjerer seg tydeligvis for det samme som oss – mer næringsrik og bærekraftig mat til folket!

På programmet

Arrangementet startet med et besøk hos Andreas Capjon, bybonden på Losæther. Da Kronprinsesse Mette-Marit kom, var det seminar i Sørenga friluftshus om økologisk mat og kostholdsvaner. I tillegg til Kathrines innlegg snakket Dag Olav Brækkan om Økologisk mat i DNT Oslo, Professor Runar Døving fra Høyskolen Kristiania snakket om hvordan vi kan nå de som trenger det mest, og professor Knut Ivar Karevold fra Universitetet i Oslo og GreeNudge snakket om hvordan atferdsforskning kan bidra til bedre miljøvalg.

Dette var bare ett av mange arrangement fordelt på 12 fylker, i hovedsak mellom 24. september og 2. oktober. Vi arrangerte selv ØkoCrawl i Bergen, en bærekraftig matvandring som du kan lese mer om her – og gleder oss så klart til neste års arrangement. Da er selvfølgelig Kronprisessen invitert til Bergen for å delta.

Foto: www.oikos.no

Foto: www.oikos.no

Økouka

Økouka er en feiring av norsk økologisk mat og landbruk. Arrangementet ble første gang holdt i Nord-Trøndelag i 2011, og nå er hele 13 ulike organisasjoner, deriblant Oikos, Debio og Norges Bondelag pådrivere for initiativet. Vi har involvert oss i Økouka for andre år på rad nå, både i Oslo og Bergen, og det er gøy å se at arrangementet nå er nominert til matprisen for beste formidler!

Kathrine Marthinsen
Author: Kathrine Marthinsen

Daglig leder