Fleksible konsepter
Smaksverkstedet har mange ulike konsepter som kan settes sammen og tilpasses på ulike måter. Kjernekonseptet er etterskoletidskursene våre, men vi kan skape et mangfold av tilbud for målgruppen og skreddersy aktiviteter til lokale behov. Vi har aktiviteter for skoleklasser, som hybelmatkurs, pop-ups, feriekurs, på SFO, på familiedager, festivaler, food trucks og nabolagsmiddager, eller alt dette pakket sammen i større bydelsprosjekter. Ta kontakt med oss for å lære mer om hva vi kan finne på sammen!
Etter skoletid
En av våre kjerneaktiviteter er Smaksverkstedet etter skoletid, der vi gir matkompetanse og matglede til barn og unge med sosiale og inkluderende fritidsaktiviteter. Kurset foregår ukentlig med samme gruppe barn over ca 10 uker.
Feriekurs
Vi holder kurs for barn og unge i skolens ferier, ofte som ukeslange kurs der vi utforsker spennende råvarer i sesong, går på tur og arrangerer kokkekamp. På feriekursene våre gir vi barn gode og lærerike matopplevelser i sosiale og inkluderende fellesskap.
Arrangementer
Vi holder ofte pop-ups og mini-verksted i nabolaget, på festivaler, på fjelltur, på familiedager og på kjøpesenter. Med store og små pop-ups når vi ut til barn og barnefamilier der de er, og sprer matglede med engasjerende aktiviteter som involverer barn og unge.
Hybelmatkurs
På hybelmatkurs for ungdom og studenter fokuserer vi på hvordan man kan lage enkel, smakfull, rimelig, næringsrik og bærekraftig mat på et lite kjøkken. Med disse kursene gir vi ungdom de viktige verktøyene de trenger for å ta gode matvalg, når de etterhvert får ansvar for sitt eget kosthold.