Foto: Margrethe Vikan Sæbø.

Tidligere i vår fikk Smaksverkstedet det gjeve oppdraget fra Bergen kommune om å skape engasjerende mataktiviteter for barn- og barnefamilier i Bergen vest. Her kan du lese om hvordan vi har inspirert bergensere til gode og bærekraftige matvalg så lang i prosjektet. Det har vært en gledens vår for barn- og barnefamilier i Bergen vest!

Etterskoletidskurs på Damsgård skole

Gjennom seks uker har en gruppe barn på Damsgård skole utforsket mat og smak og opplevd matglede i fellesskap, med etterskoletidskurset til Smaksverkstedet. Barna har blant annet utfoldet seg med ulike mataktiviteter som matpakkeverksted og laget spennende vegetarretter. På Smaksverkstedet har barna lært å lage enkel mat uten oppskrift, med næringsrike og bærekraftige råvarer.

Barna på Damsgård skole lager hjemmelaget tortillachips Foto: Siri Breistein

Siste kursdag inviterte vi foreldrene, slik at de kunne se hva barna har lært på Smaksverkstedet og få smake på noe av det barna har laget. På foreldreavslutningen disket barna opp med grøtbar med ulik topping. Det sosiale måltidet med foreldrene gav rom for samtale og kulturutveksling.

Les også bærekraftig mat på kjøkkenbenken.

Dyrkekurs på Damsgårdsdagene

På Damsgårdsdagene arrangerte Smaksverkstedet dyrkeverksted i skolegården på Damsgård skole, sammen med Bybonden i Bergen. Bybonden lærte vekk sine beste triks for å dyrke grønnsaker og spiselige vekster, enten du har balkong eller hage. Det var også andre mataktiviteteter hvor barn og voksne blant annet fikk lage sin egen dipp til oppkuttede grønnsaksstaver.

Foto: Margrethe Vikan Sæbø

I tillegg til dyrkekurs hadde Smaksverkstedet også en pop- up aktivitet for barn og unge på Gnisten aktivitetsus under Damsgårdsdagene. Vi lagde til en fargerik fruktbar- og Hallaisen is var med oss og serverte smaksprøver på ekte Bergensk iskrem.

Familiekurs på ungdommens hus

Smaksverkstedet har arrangert sitt første familiekurs denne våren. Vi inviterte barnefamilier til gratis Smaksverksted på Ungdommens hus på Laksevåg. Det var stor interesse og kurset ble fulltegnet På menyen var det grønne bananpannekaker og smoothiebowl. Like populært blant foreldrene som blant barna! Dette skal vi absolutt gjøre igjen.

Foto: Smaksverkstedet

Nå står sommerferiekurs for tur!

Smaksverkstedet skal ha kurs i alle skolens ferier. Vi startet med påskeferiekurs tidligere i vår- og nå er det gøyale sommerferiekurs som står for tur. I sommer har vi to uker med fullspekket program på ungdommens hus på Laksevåg. Her får barn og unge utforske, leke og improvisere med næringsrike og bærekraftige matretter. Vi dropper oppskriftene og har det gøy på kjøkkenet! Det blir også ekskursjoner, hvor vi opplever andre aktiviteter i nærmiljøet på Laksevåg.

Vil du være med? Mer informasjon og påmelding finner du her!

Kathrine Marthinsen
Author: Kathrine Marthinsen

Daglig leder