På kjøkkenet til Organic Soup Company, med utsikt til Vangsvatnet.

I helgen reiste Team Smaksverkstedet på dagsutflukt til Voss og til våre venner og samarbeidspartnere i Organic Soup Company.

Instruktørene våre fikk full omvisning på gården. Her er produksjonskjøkkenet til OSC, et spennende drivhusprosjekt, et museum og et kontor for en bokbinder. Rett utenfor ligger rad på rad med epletrær i ulike sorter, søte jordbær og alt som er godt, fra økologiske Finnegården. Hos naboen kunne vi hilse på sauer og lam.

Drivhus med blant annet krydderurter, physalis og salat.

Vi måtte så klart teste ut kjøkkenet, og ikke overraskende nok ble det suppe. På menyen var grønn ertesuppe: en med mynte og eple, og en med pære.

Høres det rart ut synes du? Flere var skeptiske, men begge suppene ble utrolig gode, og skal definitivt lages igjen. De ble mer enn bare godkjent av suppekokken Julian, fra OSC.

 

Det er mye frukt som smaker bra i suppe!

Har du for eksempel prøvd å bruke ananas?

 

I vår suppe hadde vi:

Grønne erter, purre, hvitløk, sitron, pære, eple og mynte.

Billig, enkelt og godt.

 

Funfacts om mynte: Om du er en ivrig myntespiser får du i deg antioksidanter, kalsium, jern, kalium, vitamin C, folat, magnesium og riboflavin. Den er også ypperlig å bruke i smoothie, og som dekorasjon i mat og drikke.

 

Vi tok med oss suppene ut, hvor vi spiste lunsj i solen med utsikt til Vangsvatnet. Finere utsikt fra middagsbordet finner du nok ikke!

Som topping på ertesuppen brukte vi noen råvarer fra butikken, og noen fra hagen; Avokado, gresskarkjerner, løvetannblomst og grønt eple.

Tips: Plukk løvetann i hagen din og bruk i matlagingen, den kan brukes til det meste, så lenge den skylles godt først. Bladene til blomsten minner faktisk litt om ruccola på smak.

 

Vi er heldige som har med oss en surdeigsbaker på laget, så ved siden av suppen nøt vi godt av Sabines surdeigsbrød.

Da vi satt og spiste dessert (Julian serverte rå pistasjekake), gikk tilfeldigvis Knut Finne, som driver den økologiske Finnegarden, forbi. Han fortalte oss litt av hvert om det som vokste rett foran øynene på oss.

Ettermiddagen gikk med til innspilling av noen smakfulle videoer som dere snart skal få se.

Vi låner nemlig bort våre kreative hjerner til tips om næringsrik mat til folket, og kombinerer dette med OSC sine suppekunnskaper. Vi vil vise frem hvordan man kan trylle inn mer næring i måltidet, på enkelt og rimelig vis.
Men under ser dere ihvertfall en smakebit av det vi i Smaksverkstedet liker best: å leke med maten (vanligvis ikke like bokstavelig).

Souptrooper!
Kathrine Marthinsen
Author: Kathrine Marthinsen

Daglig leder