Arrangementer

Smaksverkstedet skaper smakfulle og spennende matopplevelser på ditt arrangement!

lek-med-matenMålet med våre arrangementer er at folk både skal få oppleve matglede og lære seg noe nytt om næringsrik og bærekraftig mat. Vi mener det gjør seg best når folk har det gøy, derfor legger vi opp til lekne aktiviteter som skaper positive matopplevelser. Vi skreddersyr opplevelsene etter behov, men her er et lite utvalg av hva vi kan by på av smakelige aktiviteter

Test smaksløkene dine med Smaksverkstedets Smaksløype!

Smaksverkstedet arrangerer en gøyal konkurranse for store og små, der oppgaven er å smake og lukte seg gjennom ulike stasjoner som utfordrer sansene. Kan du stole på smakssansen din når du ikke kan se? Kan du skille ulike urter og krydder fra hverandre når de ikke er merket med navn? Skjerp sansene og bli med på vår smaksløype og finn det ut! Kanskje vanker det en smakspremie til en heldig vinner? 

6Fruktforskning

Noen liker sure epler, andre liker søte epler, noen liker de myke og noen liker de crispy. Mange voksne mimrer ofte om Gravenstein-eplene de hadde på epletreet i hagen i barndommen, og noen tror kanskje at det bare finnes “gule epler”, “grønne epler” og “røde epler” – som de heter i butikken. Men visste du at det finnes over 7000 eplesorter i verden, og over 300 av de bare i Norge? I dag dyrkes det om lag 15 ulike eplesorter i Norge – og vi vil forske på hvilken sort du liker best!

På Smaksverkstedets fruktforskestasjon kan man smake på ulike sorter av for eksempel norske epler og være med på avstemmingen av folkets favorittsort. Vi tester også om du klarer å smake forskjellen på de ulike eplesortene med en blindsmaking. Tar du utfordringen?

Sosial Smaking

God mat og drikke smaker best i lag med andre, og både maten og matminnene er best ment til å deles. På Smaksverkstedets sosiale smaking tar vi dere med på en matopplevelse med læring og smaksopplevelser som hovedingredienser. Vi kan enten lage maten til dere, eller dere kan være med oss på kjøkkenet. Dere bestemmer rammene, vi bestemmer innholdet.

luktquiz

Vi har hatt gleden av å bidra på arrangementer med blant Bergen Matfestival, Den store restefesten, Ekstremsportveko, Forskningsdagene, Fløyen, USF Verftet, Landåsfest, Organic Soup Company, ØkoVeka og Røde Kors.

 

Vil du ha besøk av oss?

Ta kontakt på hei@smaksverkstedet.no

Kontakt oss

Ønsker du Smaksverkstedet på besøk? Send oss en melding, så kommer vi tilbake til deg.