Etter en ny anbudsrunde har Smaksverkstedet igjen sikret seg det gjeve oppdraget fra Bergen kommune. I hele 2020 skal vi skape inkluderende og engasjerende mataktiviteter for barn og unge i Loddefjord og Laksevåg!

Matglede og sosiale fellesskap 

I samarbeid med Bergen kommune blir det både etterskoletidskurs, feriekurs i alle skolens ferier og åpne pop-up arrangementer på ulike arenaer i Bergen Vest. Gjennom engasjerende mataktiviteter vil vi gi barn og unge kompetanse, positive opplevelser og erfaringer, medvirkning og nye sosiale relasjoner knyttet til mat og måltidsglede. Prosjektet fremmer matglede og gir økt kunnskap om kulturell, næringsrik og bærekraftig mat.

Les mer om fjorårets pilotprosjekt i Bergen Vest her og her

Foto: Margrethe Vikan Sæbø

Loddisburgeren

I løpet av våren skal Loddefjord få sin helt egen burger – Loddisburgeren! Sammen med lokale aktører og mat- og resturantbransjen skal vi sette i gang en bydels- og matkampanje for å fremme stedsidentitet. Barna på Smaksverkstedet skal sammen med lokale kokker utvikle tre bærekraftige og næringsrike burgere, hvor lokalbefolkningen skal stemme frem den beste burgeren. Den burgeren som går seirende ut blir kåret til Loddefjord beste burger – Loddisburgeren!

Følg med i våre sosiale medier for å for mer informasjon om kampanjen.

Foto: Gunnbjörg Gunnarsdottir

Superpopulært feriekurs!

Vi er allerede i full gang med prosjektet og denne uken er det vinterferiekurs på Laksevåg! På programmet står det sesongbaserte matretter og engasjerende mataktiviteter. Vinterferiekurset var ettertraktet og etter et par dager var kurset fullt. Med midler fra Bergen kommune fikk vi anledning til å sette opp et ekstra feriekurs og kunne derfor gi enda flere barn muligheten til å leke seg med maten!

Smaksverkstedet på Damsgård skole – Foto: Margrethe Vikan Sæbø

Alle aktivitetene våre er gratis å delta på, tilbudet er finansiert av Bergen kommune. Følg med i sosiale medier, her legges det ut informasjon om aktivitetene fremover! Og vi lover – det blir mye spennende!

Nysgjerrig på hva som skjer på Smaksverkstedet? Sjekk ut Youtube-kanalen vår.

 

markantnorge
Author: markantnorge