Feriekurs

SV-96

Feriekurs for barn og unge

I alle skolens ferier kan vi tilby feriekurs med spennende, meningsfulle og matglade aktiviteter for barn og unge! Her har vi kurs, gjerne over flere dager eller uker hvor vi utforsker smaker og råvarer sammen. Barn og unge får leke og lære om næringsrik og bærekraftig mat, og oppleve matglede i fellesskap. Vi lærer barna å lage god og enkel mat uten oppskrift og vekker nysgjerrighet og interesse for næringsrike og bærekraftige råvarer. Barna lærer også om ulike tradisjoner og matkultur. På Smaksverkstedet har vi stort fokus på det sosiale måltidet og spiser alltid et felles måltid sammen til slutt.   

Ved å bruke mat som verktøy skaper vi positive opplevelser, legger til rette for mestring, nye oppdagelser, vi skaper matglede i et sosialt fellesskap og minner som kan vare livet ut.

Kontakt oss

Ønsker du Smaksverkstedet på besøk? Send oss en melding, så kommer vi tilbake til deg.
  Matnyttig innhold basert på sesongens råvarer

  Feriekursene har et variert innhold inspirert av sesongen vi er i. I sommerferien prøver vi oss på urban dyrking og kokkekamp, utforsker utendørs matlaging på bål eller grill, utfordrer til rebusløp og lager deilig fruktis, smoothie og fargerike skattekister. På høsten har vi fokus på norske råvarer i sesong og kan besøke matprodusenter for å være med på innhøstingen. Her lager vi gjerne høst-inspirerte retter som bondepiker, gryter og supper. I vinter- og påskeferien går vi gjerne opp på et fjell eller ut i marka og lager turmat og varmende retter. 

  Slik fungerer det

  Feriekursene våre kan settes sammen og skreddersys. De kan også kombineres med andre aktivitetstilbud dere tilbyr. Her er et eksempel, men både varighet, målgruppe og arena kan tilpasses etter ønske og behov. Vi har gjort dette i mange år og kan ordne alt rundt koordinering, rekruttering, implementering, evaluering og rapportering. 

  Varighet: 5 dager, 3 timer per kursøkt (mandag til fredag)

  Målgruppe: Barn og ungdom. F. eks 3-4. trinn, 5-7. trinn, 8-10. trinn eller 1-3 vgs. 

  Arena: Feriekursene foregår i barnas nærmiljø. Eksempelvis på skolen, ungdomsklubb eller i bydelshus. 

  Antall: 12-15 deltakere per kurs og to instruktører fra Smaksverkstedet 

  Samarbeid: Vi samarbeider med kommune, skole, nærmiljø, fritidsklubber, private og frivillige aktører om å tilby Smaksverkstedet som en livlig og inkluderende ferieaktivitet som alle barn og unge kan delta på. 

  Feriekurs og COVID-19

  Vi har gode smittevernsrutiner rundt Covid-19 som er godt utprøvd og følger lokale smittevernsregler. Alle instruktørene våre tar smittevernskurs. Vi har også mulighet til å gjennomføre hele feriekurset utendørs, i mindre grupper, og digitalt.

   Har du spørsmål, eller lyst til å prøve feriekurs med oss? Ta gjerne kontakt!