Feriekurs

Smaksverkstedet i skoleferien

Når skolen tar ferie setter vi inn et ekstra gir og disker opp med et feriekurs for barn og unge. Her bruker vi god tid, gjerne over flere dager i strekk, på å utforske smaker og råvarer sammen. Innholdet varierer etter sesong. I vinter- og påskeferien går vi kanskje opp på en fjell og lager turmat, om sommeren prøver vi oss på urban dyrking og grilling, og lager deilig fruktis og smoothie, på høsten er det norske råvarer i fokus og vi kan besøke matprodusenter for å være med på innhøstingen.

Vi har stort fokus på å utforske mat og smak, og oppleve matglede i fellesskap. Vi lærer de unge å lage god og enkel mat uten oppskrift, og vekker nysgjerrighet og interesse for næringsrike og bærekraftige råvarer. Vi har stort fokus på det sosiale måltidet og spiser alltid et felles måltid sammen til slutt.

Hvordan fungerer det?

Feriekursene våre kan settes sammen og skreddersys for ulike målgrupper og arenaer. Her er et eksempel.

Varighet: 5 dager – 3 timers aktivitet per dag, mandag – fredag.

Målgruppe: Barn og unge. F.eks 5-7.trinn eller 8.-10.trinn. Kurset kan tilpasses ulike aldersgrupper (15 barn per gruppe med 2 instruktører)

Hvor: Vi samarbeider med kommune, skole, private og frivillige aktører om å tilby Smaksverkstedet som et livlig, inkluderende og sosialt ferietilbud som alle kan delta på.  Aktiviteten foregår i barnas nærmiljø, for eksempel på skolen, i ungdomsklubben eller i bydelshus. Hvis det er muligheter for å være utendørs gjør vi gjerne det.

Kontakt oss

Ønsker du Smaksverkstedet på besøk? Send oss en melding, så kommer vi tilbake til deg.