Endelig sommerferie og skolefri! I ferien har man bedre tid enn i hverdagen, og det åpner muligheten for å teste ut spennende aktiviteter du ellers ikke har tid til. Her får du Smaksverkstedet sine beste sommerferietips!

 

Hjemmelaget iskrem

Det blir ikke sommer uten iskrem! Har du prøv å lage din egen? Det er enklere enn man skulle tro. Det eneste du trenger er frosne bær, banan, yoghurt og litt juice. Bland alt sammen til en tjukk smoothie og ha det i isformer eller pappkopper med en skje oppi. Vent i et par timer før isen er klar til å nytes i sommersolen. Det kan være lurt å lage flere is når du først er i gang, så har du til neste gang lysten på is dukker opp.

Hjemmelaget is smaker godt i sommervarmen. Foto: Margrethe Vikan Sæbø

Dra på piknik

Sommer er tiden for å være ute sammen med venner og familie. Hvorfor ikke ta med maten på tur og samles på et teppe? Det kan være lurt å lage til enkle retter hjemme før dere drar. Wraps, sandwich eller pita er supre retter som egner seg godt å spise ute, uten servise og bestikk. Piknik kan gjøres til alle måltider, her er det bare fantasien som setter grenser.  

Ta med deg falafel med fetaost og basilikum på piknik! Foto: Margrethe Vikan Sæbø.

 

Fruktspyd i sommervarmen

Det er ikke så mye som er bedre enn frisk frukt og norske bær i sommervarmen. Skal du på sommerfest i nabolaget eller med venner og skal ha med deg mat, kan fruktspyd bli sommerfestens høydepunkt! Kjøp inn eller plukk den beste frukten og bærene du vet, og skjær opp i passe biter. Fordel frukten i skåler og lag til en buffet av frukt og bær. Legg frem grillspyd og la alle lage sine egne fruktspyd. Vi kan garantere fornøyde ganer og god stemning!

Fruktspyd er superpopulær sommersnacks. Foto: Margrethe Vikan Sæbø.

 

Restefest med venner

Hverdagens vaner glemmes ofte i sommerferien. Enten dere har en fast restedag i uken eller ikke, så er vårt tips å invitere til restefest med venner og familie i sommerferien. Hvis alle tar med seg litt rester fra kjøleskapet som de ønsker å spise opp, vil dere få et fargerikt og spennende middagsbord. De restene du synes er kjedelig er kanskje favoritten til vennene dine. Restefest er både sosialt og gøy- og ikke minst bra for miljøet fordi vi spiser opp rester som kanskje hadde havnet i søpla hvis ikke. Vinn- vinn!

Sanketur i skogen

Har du tenkt på at løvetannblader kan være supergodt i en salat? Både løvetann, blåklokke og rødkløver er spiselige vekster som du enkelt kan finne på tur i skog og mark. Du trenger ikke gå så langt heller, de er å finne stort sett i hager, parker og til og med langs veikanten. Det kan være gøy for både barn og voksne å smake på hva naturen har å tilby og lære om hvor maten egentlig kommer fra, og hvordan økosystemet fungerer. Er du redd for at barna skal få i seg noe giftig kan du låne en bok på biblioteket om spiselige, ville vekster og ha med på tur. 

Smaksverkstedet ønsker alle en god sommer!

Kathrine Marthinsen
Author: Kathrine Marthinsen

Daglig leder