Askvoll i soloppgang

 

Smaksverkstedet utvider til Sogn og Fjordane

Vi har videreført samarbeidet vårt med folkehelsekoordinatorene i Askvoll og Fjaler kommune, og i forrige uke tok vi en tur over til vakre Sogn og Fjordane for å holde kurs for nye, lokale instruktører på Smaksverkstedet. Dette er de første kommunene utenfor Bergen som får teste ut vårt nye instruktørkurs, så vi var nok minst like spente som dem, men disse rolige omgivelsene gjorde susen!

 

Nye instruktører på Smaksverkstedet

Kurs for nye instruktører på Smaksverkstedet

I fjor høst gikk mesteparten av tiden vår til å lage både e-læringskurs og et praktisk kurs, og nå fikk vi endelig testet ut begge deler. Etter et grundig kurs og en god del oppgaver om næringsrik og bærekraftig mat og smak fikk vi også tid til å brette opp ermene og smake på maten i praksis. Vi lagde kreative og fargerike wraps fylt med rødbetehummus, avokado, mangosalsa, grønnsaker, frukt og bær. I Askvoll og Fjaler er det både SFO-ansatte, en kokk og en selvstendig næringsdrivende som nå skal i gang med Smaksverkstedet, og vi gleder oss til å følge med på hvordan de tar på seg oppgaven videre lokalt.  Vi kan nå teste hvordan Smaksverkstedet fungerer i SFO-tiden, og kommer tilbake med flere resultater på dette senere.

 

IMG_2152

 

Hybelmat

Når vi først var på besøk slo vi det sammen med en ny runde hybelmatkurs på ungdomsskolene i området. Dette var et teoretisk og praktisk matkurs for de som skal flytte for seg selv og gå på videregående skole til høsten. Da er det bra å ha noen lure tips og triks med seg. Vi fortalte om billig, næringsrik, bærekraftig og enkel mat man kan lage til en person, på en liten hybel uten mye lagrings- eller kokeplass. Det høres kanskje komplisert ut, men hele poenget er jo at det skal være enkelt, for å kunne konkurrere med nudelpakkene og frossenpizza. 

 

 

Noen hadde kanskje ikke så mange planer om å lage mat i det hele tatt, (quote: “skrelle poteter? Nei, Burger King skreller potetene for meg”) Men etter en god økt på kjøkkenet var det til slutt en engasjert og matglad gjeng som satte seg ned for å spise sin egenkompnerte gulrot- og søtpotetsuppe, med scones i alle varianter.

 

 

 

Mesterkokk

Vil du ha Smaksverkstedet i din kommune?

Ta kontakt med oss for mer info 

Kathrine Marthinsen
Author: Kathrine Marthinsen

Daglig leder