Helgen 2.-4. september ble en magisk matopplevelse for store og små, ikke minst for oss som sto for aktivitetene i Barnas Mattelt.

Sammen med Julian fra Organic Soup Company holdt vi Suppeverksted for barn, etter initativ fra Det Norske Måltid og arrangørene i Matarena. Her fikk unge kokker prøve seg på å lage sin helt egen suppe, og når de fikk bestemme suppeoppskriften helt selv, fra et stort utvalg råvarer og krydder, så er det klart at det oste litt matglede rundt bordet. Som seg hør og bør med Smaksverkstedet ble det tid til noen blindtester, og de fleste barna smakte på mat som de aldri har smakt før. Ikke minst var det mange som også likte det de spiste, og de fikk med seg en og annen fiffig faktaopplysning fra Kathrine om fisk og grønnsaker med på kjøpet.

Supper ble slurpet, av både barn og foreldre, og vi fant til stor begeistring ut at Smaksverkstedet fungerer vel så godt for små barn som for store barn. Vi kommer til å følge opp dette funnet med å teste ut flere Smaksverksted for barnehage og SFO fremover.

Smaksutfordringer i vår Smaksløype

På den andre siden av teltet sto våre instruktører og guidet både store og små rundt i smaksløypen vår. Dette var en tredelt quiz der deltakerne ble testet i både praktiske og mindre praktiske oppgaver, noen finurlige matspørsmål og andre smakelige saker. Det var flere hundre som prøvde seg i løypen vår i løpet av helgen men INGEN fikk alle svarene riktig. I mange tilfeller var det limesmaken som ble vrien, men det viser altså at vi har litt å gå på når det gjelder å kjenne igjen smaker og lukter. Det er utrolig fasinerende hvordan lukter og smaker kan vekke sterke minner, men det er ikke alltid vi husker hva de er for noe. Men spennende var det!

Av de som prøvde seg i smaksløypen vår var det mulig å vinne gjeve premier. Både Bare Vestland, Reindyrka og Bien Bar stilte gladelig med en oppmerksomhet til noen av festivalens tapre smakere, og det var:

Ulrik og Solveig Kvalheim Grande, Silje Brattelid og Kristian Godsveen.

Gratulerer, og takk for modigheten!

Kathrine Marthinsen
Author: Kathrine Marthinsen

Daglig leder