Tacoburger

Med tacoburger får du en ny vri på fredagstacoen! I denne burgeren er det hentet inspirasjon fra det meksikanske kjøkken, med bruk av spennende krydder og smaksrikt tilbehør. Tacoburgeren krydres med hjemmelaget tacokrydder og serveres med spicy rømmedressing, fersk tomatsalsa og sprø nachoschips. 

Du trenger

4 porsjoner

  • 500 gram karbonadedeig
  • En klype salt
  • En klype pepper
  • 1 dl lettmelk
  • 2 ss potetmel
  • 1 egg

Tacorømmedressing

  • 1 ts spisskumin
    1 ts koriander
    1 ts cayennepepper
    1 ts oregano
    1 ts røkt paprika
    1 ts salt
    2 finhakkede hvitløksfedd
    2 dl lettrømme 

Tomatsalsa

  • 2 Tomater
  • ½ Rødløk
  • En neve fersk koriander
  • Litt rapsolje
  • En klype salt & pepper

 

Tilbehør

  • Lyse hamburgerbrød
  • Isbergsalat
  • Tomatskiver
  • Syltet rødløk
  • Cheddarost
  • Nachochips 

Slik gjør du det

  1. Bland sammen karbonadedeig, salt, pepper, melk potetmel og egg i en bolle. Kna deigen sammen med hendene for å fordele alle ingrediensene godt. 
  2. Bland sammen alle ingrediensene til krydderet i en skål. Finhakk hvitløk og bland sammen med krydderet og rømmen. Smak til dressingen slik du liker den. 
  3. Finhakk tomater og rødløk og bland sammen. Tilsett olje og koriander og smak eventuelt til tomatsalsaen med en klype salt og pepper. 
  4. Form kjøttblandingen til fire like store burgere med litt tykkelse. 
  5. Stek burgerne i varm stekepanne med olje. 
  6. Legg frem burgerbrød og ha på tacodressing, burger, ost, tomatsalsa, grønnsaker, syltet rødløk og nachochips.  

Tips!
Du kan bytte ut halvparten av kjøttet med moste bønner eller linser i burgerfarsen. Slik kan du redusere kjøttforbruket litt, uten å kutte ut kjøttet helt. Det er bra for både kroppen og kloden.