Tacoburger

Med tacoburger får du en ny vri på fredagstacoen! I denne burgeren er det hentet inspirasjon fra det meksikanske kjøkken, med bruk av spennende krydder og smaksrikt tilbehør. Tacoburgeren krydres med hjemmelaget tacokrydder og serveres med spicy rømmedressing, fersk tomatsalsa og sprø nachoschips. Denne oppskriften er laget av Isabell fra Kjøkkelvik skole i Loddefjord, og er kåret til bydelens egen burger – Loddisburgeren!

Du trenger

4 porsjoner

  • 500 gram karbonadedeig
  • En klype salt
  • En klype pepper
  • 1 dl lettmelk
  • 2 ss potetmel
  • 1 egg

Tacorømmedressing

  • 1 ts spisskummen
    1 ts koriander
    1 ts cayennepepper
    1 ts oregano
    1 ts røkt paprika
    1 ts salt
    2 finhakkede hvitløksfedd
    2 dl lettrømme 

Tomatsalsa

  • 2 Tomater
  • ½ Rødløk
  • En neve fersk koriander
  • Litt rapsolje
  • En klype salt & pepper

 

Tilbehør

  • Hamburgerbrød
  • Isbergsalat
  • Syltet rødløk
  • Cheddarost
  • Nachochips 

Slik gjør du det

  1. Bland sammen karbonadedeig, salt, pepper, melk potetmel og egg i en bolle. Kna deigen sammen med hendene for å fordele alle ingrediensene godt. 
  2. Bland sammen alle ingrediensene til krydderet i en skål. Finhakk hvitløk og bland sammen med krydderet og rømmen. Smak til dressingen slik du liker den. Sett kaldt.
  3. Finhakk tomater, koriander og rødløk og bland sammen med litt olje i en bolle. Smak til tomatsalsaen med en klype salt og pepper. Sett til side.
  4. Form kjøttblandingen til fire like store burgere med litt tykkelse. 
  5. Stek burgerne i varm stekepanne med olje. 
  6. Legg frem burgerbrød og ha på tacodressing, burger, ost, tomatsalsa, grønnsaker, syltet rødløk og nachochips.  

Tips!
Du kan bytte ut halvparten av kjøttet med moste bønner eller linser i burgerfarsen. Slik kan du redusere kjøttforbruket litt, uten å kutte ut kjøttet helt. Det er bra for både kroppen og kloden. Og hvis du har lyst til å flotte deg kan du lage hjemmelagede hamburgerbrød, det smaker ekstra godt!