Smaksverkstedet er inne i skolebudsjettet til Bergen Kommune i 2018, og har fått i oppdrag å lære 4.klassinger om mat i SFO! Ca 250 barn får kurs med oss i høst, fordelt på hele 16 kursrekker på ulike skoler i Bergen. Skoler i områder med lavt levekår blir prioritert.

Har du hørt om Barack Obama-salat? eller Blekksprutagurk? Antilopestoff, skummel løk og sjampingjonger som flykter?

Barn vi møter på Smaksverkstedet blir supernysgjerrig på mat og smak, og vi ser at det har en effekt å slippe barna til på kjøkkenet etter skoletid. «Dette skal jeg lage til pappa», «Vi er som en stor familie her rundt bordet», «jeg liker ikke fisk men jeg smaker likevel», «jeg er en sånn skikkelig krydderjente jeg»! Når barna tør å smake på mat som er bra for kroppen, lærer om mat som er bra for kloden, får øve på å lage mat på egenhånd, og oppleve matglede i fellesskap, rundt bordet – da legger vi grunnlaget for en matglad fremtid.

Nå får enda flere barn mulighet til å teste sansene og pirre nysgjerrigheten sin på kurs med oss. Vårt mål er å gi flere barn og unge bedre muligheter til å lære seg om mat som er bra for kroppen og kloden, og 16 kursrekker i Bergen er absolutt et godt steg i riktig retning.

I disse dager går det ut en invitasjon til skoler i ulike områder i Bergen, der de kan melde interesse for tilbudet til 4.klassingene i SFO-tiden. Både 4.klassingene på SFO og de som ikke går på SFO kan delta. Det koster ikke noe for hverken familiene eller skolene å delta på, tilbudet er fullfinansiert av midler fra Bergen Kommune.

Les mer om etterskoletidstilbudet til Smaksverkstedet her