Gresskarsuppe

Å lage suppe fra bunnen av er veldig enkelt! Gresskarsuppe er perfekt å lage om høsten når gresskarene er kommet i butikken. Passer ypperlig å lage til halloween! Gresskar er rik på kostfiber og A-vitamin og kan brukes på samme måte som gulrot og søtpotet. 

Du trenger

Porsjoner: 6
Tid: 45-60 minutter

Ingredienser gresskarsuppe
  • 500 g gresskarkjøtt
  • 500 g gulrot
  • 1 gul løk
  • 1,5 l vann
  • 3 dl matfløte
  • 3 buljonger (grønnsak/hønse)
  • 1 ss honning
  • Fersk persille
  • Salt & pepper
  • Olje til steking

Fremgangsmåte

Grav ut gresskarkjøttet av gresskaret, og rens den for frø. Kutt opp kjøttet i biter. Spar på gresskarfrøene, disse kan brukes til topping! 

Skrell gulrøttene og kutt i biter.

Hakk opp løk, ha olje i en kjele og stek løken til den blir blank. Ha så gresskar- og gulrot i gryten og la det surre i ca. 5 minutter. Tilsett vann, buljong og honning.

La suppen koke til grønnsakene er møre. Dette tar ca. 20 minutter. Bruk så stavmikser og mos blandingen til en jevn konsistens.

Tilsett matfløte og la suppen koke i ca. 5 minutter til. Smak så til suppen med salt og pepper og server med finhakket fersk persille.

Tips!

Ønske du en mer spicy suppe? Tilsett spisskummen, chili og revet ingefær!

Gresskarskallet kan brukes som suppeskål dersom det ikke er for stort eller til lyslykt til halloween 

Gresskarfrøene er perfekt til topping eller snacks! Krydre med valgfritt krydder og rist i ovnen.