Smaksverkstedets hybelmatkurs gir ungdom en enkel og nyttig innføring i hvordan man kan lage raskt, næringsrik og bærekraftig mat til en billig penge, på et lite kjøkken.
Vi gir en innføring i viktige næringsstoffer for travle ungdommer, hvilke råvarer man finner de i og hvordan de kan brukes. Vi deler nyttige triks om måltidsrytme, oppbevaring og bruk av restemat, ulike typer matretter som er enkelt å lage og tar kort tid, hvordan man kan planlegge en ukesmeny. Det viktigste er likevel at ungdommene får prøve seg på praktisk matlaging på egenhånd, og får rom til å eksperimentere med gode smaker og råvarer. Når man oppdager hvor kort tid det tar å lage et enkel, digg, billig og næringsrikt måltid er det litt lettere å velge vekk frossenpizzaen til middag for fjerde dag på rad.
Smaksverkstedet hybelmatkurs
Kursvarighet: 3 timers kurs, eventuelt kan kurset gjennomføres over flere kursdager.
Antall deltakere: maks 15 per kurs (med to instruktører)
Hvor: Skolens kjøkken/kantine
Kontakt oss
Ønsker du Smaksverkstedet på besøk? Send oss en melding, så kommer vi tilbake til deg.