03.03.2021 11:00 - 13:00 På ditt eget kjøkken

Digitalt vinterferiekurs – Bærscones og varm sjokolade med chili

La barna bli med på et digitalt Smaksverksted i vinterferien – fra sitt eget kjøkken og med live veiledning fra våre drevne instruktører! 

Vi har vanligvis Smaksverksted på skolekjøkken eller fritidsklubber men i disse tider begrenser vi fysiske møter og kjører i gang digitale kurs! Sammen med andre barn på samme alder og en av våre flinke instruktører får barna utforske og lære om mat og smaker hjemme på sitt eget kjøkken! På menyen står bærscones og varm sjokolade med chili!

Praktisk info

Kurset foregår på den digitale plattformen Whereby. Barnet trenger kamera og mikrofon på datamaskinen slik at vi kan gi veiledning underveis i matlagingen! Lenke til Whereby får du dagen før kurset.

Når: Onsdag 3. mars 
Tidspunkt:
11:00 – 13:00
Antall plasser:  8 barn
Pris:
Foreløpig er modellen vår et valgfritt beløp som kan vipses etter kurset. Vippskonto til Smaksverkstedet: 601935

Kurset passer for barn i alderen 10-12 år.

Det er mulig å melde på flere samtidig om du kjenner flere som vil være med, da sikrer dere at dere kommer på samme kurs. Hvis kurset er fullt kan dere sette dere på venteliste, vi oppdaterer listen fortløpende.


På menyen

Bærscones og varm sjokolade med chili
På dette kurset skal vi lage deilige bærscones og en varmende kakao med chilismak. Vi lager 4 porsjoner så resten av familien kan spise sammen når kurset er ferdig. Før kurset må dere handle inn råvarene som trengs, vi har derfor laget en handleliste og en utstyrsliste slik at dere kan handle inn når det passer dere. Det går helt fint å bytte om på noen av råvarene i oppskriften om dere noe lignende hjemme fra før av.

Handleliste – 4 porsjoner (må handles inn i forkant av kursøkten)

  • Hvetemel (2-3 dl)
  • Sammalt hvete (1 dl)
  • Havregryn (2 dl)
  • Bakepulver
  • Sukker / honning (1 dl)
  • Smør (75 gr)
  • Vaniljekesam (2 dl)
  • Friske bær, f.eks blåbær/bringebær (150 gr)
  • 1 liter melk
  • 1 chili
  • 1 plate kokesjokolade
  • Litt honning og kanel til å smake til kakaoen

Utstyr: bakebolle, sleiv, litermål, skje, skjærebrett, kniv, stekebrett, bakepapir, kjele, visp, øse