Varm sjokolade med chili

Har du smakt varm sjokolade med chili før? Varm sjokolade ble faktisk først laget i Mexico, for flere tusen år siden. Da ble den drukket uten sukker, og ofte med chili! Kakao har et høyt innhold av antioksidanter som styrker kroppens immunforsvar. Og så smaker det veldig godt da!

kakao varm sjokolade

Du trenger

Tid: 15 minutter
Porsjoner: 2

  • 5 dl melk*
  • 1⁄2 chili
  • 1⁄2 plate kokesjokolade*, gjerne med 70% kakao
  • 1 ss honning
  • 1 kanelstang

 

* Allergener: Melk/laktose

Slik gjør du det

  1. Skjær chilien i biter, og fjern frøene. Pass på at du ikke tar deg i øynene
    med fingrene etter å ha skjært chili.
  2. Brekk sjokoladen i biter og ha alle ingrediensene i en kjele.
  3. Varm opp på middels varme og la trekke i 5-10 minutter. Pass på at melken
    ikke koker over.
  4. Smak til med mer sjokolade hvis du vil ha en sterkere sjokoladesmak, eller
    prøv deg frem med ulike krydder.
  5. Serveres varm.

 

Tips!

Istedenfor chili og kanel kan du for eksempel tilsette appelsin, nellikspiker, stjerneanis eller hele kardemommebelger.

 

Allergi?

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri lettmelk eller velg en plantemelk, og en laktosefri eller melkefri sjokolade.
Melkeallergi? Velg en plantemelk og melkefri sjokolade.