Smoothiebowl

Smoothiebowl (eller smoothiebolle på norsk) er en litt tykkere smoothie som serveres i en bolle eller skål, med masse digg topping. Her er det bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan pynte smoothien din. Smoothiebowl kan du spise både til frokost, kvelds eller som dessert. 

Du trenger (til 2 porsjoner)

  • 2 dl yoghurt naturell eller vanilje*
  • 2 dl fryste bær, for eksempel blåbær, bringebær eller skogsbær
  • 1 dl eplejuice 
  • 1 dl havregryn*
  • En neve ferske spinatblader 
  • En neve valnøtter*
  • 2 bananer
  • Nøtter, frø, kokos, frukt og bær til topping

Forslag til topping

Valnøtter, mandler, hasselnøtt, sesamfrø, chiafrø, valmuefrø, revet kokos, jordbær, blåbær, bringebær, plomme, eple, banan, granateple, persimon, mynteblader

Slik gjør du det

  1. Hakk nøtter og skjær opp frukt som skal brukes til topping.
  2. Finn frem frø og kokos 
  3. Legg alt du skal bruke som topping i hver sin skål og sett til side.
  4. Mål opp juice og yoghurt og hell i en blender. 
  5. Ha frosne bær, havregryn, spinat, valnøtter og banan i blenderen. 
  6. Kjør smoothien til den får en jevn konsistens. Hvis blenderen sliter med å mikse det sammen kan du tilsette noe mer juice. 
  7. Hell smoothien i en dyp og vid skål, for eksempel en suppebolle. 
  8. Pynt smoothiebowlen din med nøtter, frø, kokos, oppkuttet frukt og bær. Bruk fantasien og vær kreativ med det du finner på kjøkkenet! 

* Allergener: melk, gluten, nøtter

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri yoghurt eller kesam.
Melkeallergi? Bruk soyayoghurt eller annen plantebasert yoghurt.
Cøliaki? Bruk glutenfrie havregryn.
Nøtteallergi? Dropp nøttene. Du kan eventuelt tilsette frø.

 

Tips

  • Du kan også bruke stavmikser og mikse alt sammen i en bakebolle, hvis du ikke har blender.
  • Om sommeren kan du se etter spiselige blomster som løvetann og rødkløver, og pynte smoothiebollen med.
  • Bruk helst frukt og bær i norsk sesong hvis du har mulighet til det. Sjekk sesongkalenderen her.