Quesadilla med tomatsalsa og guacamole

Quesadilla er en meksikansk rett som består av en basis av ost (queso) og lefse (tortilla) derav navnet Quesadilla. Resten av fyllet kan varieres i det uendelige. Som tilbehør kan du for eksempel lage guacamole og tomatsalsa. Istedenfor ferdig tacokrydder kan du lage din egen meksikanske krydderblanding!

Ingredienser

Porsjoner: 4
Tid: ca. 1 time

  • Tortillalefser av fullkorn, 1-2 per person
  • Gulost
Forslag til fyll:

Paprika, sopp, vårløk, mais, kidneybønner, cherrytomater, grønnkål, svarte bønner 

Hjemmelaget tacokrydder

2 ss spisskummen
1 ss paprika
2 ss koriander
2 ts cayennepepper
1 ts oregano, salt.

Guacamole

3 modne avokadoer
1 tomat
2 fedd hvitløk
Frisk koriander
Lime
Salt eller tacokrydder

Tomatsalsa

5 tomater
½ gul løk
2 hvitløksfedd
½ potte fersk koriander
Lime
Olivenolje
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Quesadilla
  • Skjær grønnsakene i små biter. 
  • Hvis du bruker sopp, stek denne på middels varme i en stekepanne 
  • Hell vannet av kidneybønnene og skyll de godt.
  • Riv ost på rivjern, eller skjær skiver med en ostehøvel.
  • Legg ost på halvparten av tortillalefsen, deretter tacokrydder og grønnsaker.
  • Avslutt med en ny runde ost over grønnsakene, og litt mer tacokrydder. Osten fungerer som lim i quesadillaen, pass på at du legger den helt ut i kantene.
  • Brett lefsen til en halvmåne, og stek på hver side i en tørr stekepanne (uten olje). Quesadillaen er ferdig når den er sprø utenpå og osten har smeltet.
  • Skjær opp quesadillaen i to-tre snipper og spis med tomatsalsa og guacamole.

Guacamole 
  • Mos avokadoen i en bolle med en gaffel eller stavmikser
  • Kutt tomat, korianderblader og hvitløk i små biter, og bland inn.
  • Smak til med limesaft, salt og eventuelt litt av tacokrydderet
  • Bland godt sammen, og la det stå kaldt til servering.

 

Tomatsalsa
  • Hakk tomat og løk i små biter, og bland sammen i en bolle.
  • Finhakk hvitløksfedd og bland sammen med tomat og løk.
  • Finhakk ferske korianderblad, og bland med resten av ingrediensene.
  • Ha i ca 1 ss olivenolje.
  • Smak til med limesaft og litt av tacokrydderet 

 

Tips!
Du kan også bruke lomper istedenfor tortillalefser, eller lag dine egne tortillalefser! Det går også an å lage quesadilla uten meksikansk smak, med for eksempel mozzarella, tomat, pesto og basilikum, eller med fetaost, mynte og søtpotet

Spis quesadilla sammen med disse to dip’ene, eller lag din egen variant. Blir det  rester er dette en rett som er super å ta med seg i matpakken neste dag.