Minipizza

Minipizza er enkel å lage og kan varieres i det uendelige! Bruk gjerne det du har av rester og lag din egen versjon av pizzaen. Med grove pitabrød, tortillalefse eller lompe har du et kjapt og godt måltid. Her har vi oppskrift på tre forskjellige pizzasauser, en rød, en hvit og en grønn, som i det italienske flagget!

Ingredienser

Porsjoner: 4
Tid: ca. 45 min

  • Pitabrød eller tortillalefser av fullkorn,
    1-2 per person
Forslag til topping:
  • Ulike grønnsaker som sopp, løk, paprika, mais og squash i tynne skiver.
  • Ost, for eksempel mozzarella, jarlsberg, fetaost eller norvegia
  • Ruccola til å pynte med
Tomatsaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts eddik
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker eller honning
  • Friske urter (basilikum, oregano og timian)
  • Litt olje
Grønn pestosaus
  • 2 potter basilikum 
  • 4 ss parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 -2 dl olivenolje
  • 1 liten klype salt
Creme fraiche
  • 1 boks creme fraiche
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte pizzasaus

Tomatsaus
  • Finhakk hvitløk, og fres i olje på middels varme. 
  • Tilsett hakkede tomater
  • Smak til med salt, sukker og eddik, og finhakkede urter
  • La det småkoke litt mens du kutter fyllet til pizza og river ost

Pestosaus
  • Plukk av alle basilikumbladene, skrell og hakk hvitløk, riv parmesanost
  • Start med å mose hvitløk og pinjekjerner med en stavmikser eller morter
  • Tilsett litt salt og basilikum 
  • Når du får en lysegrønn væske fra basilikumen kan du tilsette parmesan
  • Bland deretter inn olje, til du får passe konsistens
Creme fraiche
  • Skrell og finhakk hvitløk 
  • Fjern frøene og finhakk chili
  • Tilsett hvitløk og chili i creme fraichen og smak til underveis, slik at det ikke blir for sterkt.
  • Smak til med salt og pepper til slutt.

Fremgangsmåte pizza

  • Sett ovnen på 225 grader
  • Rasp ost og kutt opp de grønnsakene du ønsker å ha på pizzaen din
  • Stek gjerne grønnsakene litt i en stekepanne før du legger det på pizzaen
  • Legg et tynt lag med ønsket saus på pitabrødet, deretter revet ost.
  • Legg grønnsakene på toppen og stek pizzaen på en stekeplate med bakepapir, nederst i ovnen i ca. 10-15 min
  • Pizzaen0 er ferdig når bunnen er sprø og osten er gyllen
  • Server gjerne med ruccola på toppen

Tips!
Du kan bruke det meste som pizzafyll. Sopp, squash, paprika, rødløk, grønnkål, skinke, fetaost, soltørket tomat eller cherrytomater smaker godt. Eller bruk det du har liggende av grønnsaker i kjøleskapet. Og lag gjerne pizzadeigen fra bunnen av.

Allergier?
Bruk glutenfrie pitabrød eller tortillalefser hvis du har cøliaki, og laktosefri ost hvis du har laktoseintoleranse. Har du melkeallergi finnes det også vegansk ost i de fleste butikker, som er laget helt uten melk.