Matmuffins

Matmuffins er godt i matpakken eller til kvelds. De kan lages i mange varianter, gjerne med rester du har i kjøleskapet. Diss muffinsene er laget med kesam istedenfor smør, som blant annet gir deg mer protein og kalsium.

Du trenger

Porsjoner: 10-12 muffins
Tid: 45 minutter

Ingredienser:
  • 3 dl kesam
  • 3 egg
  • 3 dl sammalt, fint mel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 100 gram fetaost
  • Ca 2 dl blandede grønnsaker, f. eks. paprika, vårløk, brokkoli, squash og gulrot
  • En neve knuste valnøtter
  • Fersk basilikum
  • Muffinsformer

Fremgangsmåte matmuffins

  • Sett stekeovnen på 200 grader på over-og undervarme.
  • Skrell og grovhakk grønnsakene.
  • Fres grønnsakene i litt olje på middels varme i en panne.
  • Visp sammen egg og kesam i en bolle.
  • Bland i mel og bakepulver.
  • Rør deretter inn grønnsakene, fetaosten, basilikum og valnøtter.
  • Fordel røren imuffinsformer.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  • La de kjøle seg ned litt på rist før de spises

Tips!

Matmuffins er godt i matpakken eller til kvelds. De kan lages i mange varianter, gjerne med rester du har i kjøleskapet. Disse muffinsene er laget med kesam istedenfor smør, som blant annet gir deg mer protein og kalsium.