Matmuffins
Matmuffins er godt i matpakken eller til kvelds. De kan lages i mange varianter, gjerne med rester du har i kjøleskapet. Disse muffinsene er laget med kesam istedenfor smør, som blant annet gir deg mer protein og kalsium.
Du trenger
Porsjoner: 10-12 muffins
Tid: 45 minutter
Ingredienser:
- 3 dl kesam
- 3 egg
- 3 dl sammalt, fint mel
- 1,5 ts bakepulver
- 100 gram fetaost
- Ca 2 dl blandede grønnsaker, f. eks. paprika, vårløk, brokkoli, squash og gulrot
- En neve knuste valnøtter
- Fersk basilikum
- Muffinsformer
Fremgangsmåte matmuffins
- Sett stekeovnen på 200 grader på over-og undervarme.
- Skrell og grovhakk grønnsakene.
- Fres grønnsakene i litt olje på middels varme i en panne.
- Visp sammen egg og kesam i en bolle.
- Bland i mel og bakepulver.
- Rør deretter inn grønnsakene, fetaosten, basilikum og valnøtter.
- Fordel røren imuffinsformer.
- Stekes midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.
- La de kjøle seg ned litt på rist før de spises
Tips!
Matmuffins er godt i matpakken eller til kvelds. De kan lages i mange varianter, gjerne med rester du har i kjøleskapet. Disse muffinsene er laget med kesam istedenfor smør, som blant annet gir deg mer protein og kalsium.