Lakseburger

Dette er en smakfull og spennende fiskeburger av laks! Laks er rik på viktige næringsstoffer og du kan variere med krydder og tilbehør. Denne lakseburgeren smaksatt gressløk, krydder og et hint av sitron. Med hjemmelaget burgerdressing, syltet rødløk og friske grønnsaker kan det fort bli en ny middagsfavoritt! 

Du trenger

4 porsjoner 

  • 400 gram laksefilet
  • 1/2 sitron
  • En klype salt og pepper
  • En klype hakket gressløk

Thousand Island dressing

  • 1 ss ketchup
  • 2 ss majones
  • 2 finhakket sylteagurk
  • En klype salt og pepper
  • Litt dill

Tilbehør

  • Grove hamburgerbrød
  • Isbergssalat
  • Agurk
  • Tomat
  • Jalapenos
  • Syltet rødløk
  • Cheddarost

Slik gjør du det

  1. Skjær agurken i skiver og legg i en skål. Skvis litt sitron og dryss salt over agurken.
  2. Fjern skinn og ben fra laksefileten. Finhakk laksen og ha oppi en bolle.
  3. Skvis sitron over laksen og tilsett salt, pepper og finhakket gressløk. Bland sammen.
  4. Lag hjemmelaget dressing ved å blande sammen ketchup, majones, finhakket sylteagurk, finhakket dill, salt og pepper i en skål. Smak til dressingen slik du liker den.
  5. Form lakseblandingen til fire burgere og stek i varm stekepanne med olje. Ikke la burgerne steke for lenge! 
  6. Legg frem burgerbrød og smør på dressing. Legg lakseburgeren på brødet og topp med grønnsaker og ost.