Kyllingburger med linser og hjemmelaget ketchup

Denne burgeren er en av Smaksverkstedet sine signaturretter. Det er bra for miljøet å spise litt mindre kjøtt, og derfor har vi erstattet noe av kjøttet med linser. Prøv deg frem med ulike krydder, urter og tilbehør. Prøv å lag din egen ketchup til, den beste ketchupen lager du nemlig selv!

Du trenger

Porsjoner: 4
Tid: 45 minutter

Ingredienser kyllingburger
  • 1 boks linser
  • 400 gram kyllingkjøttdeig
  • 1 sjalottløk
  • 1 egg
  • Friske urter, f.eks timian
  • 1/2 ts salt
  • Salat
  • Tomat
  • Agurk
  • Grove hamburgerbrød
Ingredienser hjemmelaget ketchup
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1/2 liten gul løk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpure
  • 2 ss sukker
  • 2 ss limesaft
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte kyllingburger

  • Hell vannet av linsene, skyll dem og la vannet renne av.
  • Legg linsene i en bolle og bland sammen med kyllingkjøttdeigen og et egg. Bruk gjerne en stavmikser hvis du har.
  • Finhakk løk og urter, tilsett kjøttblandingen.
  • Prøv deg frem med ulike krydder.
  • Stek burgeren på middels varme i litt olje på stekepannen, til den er gjennomstekt.
  • Legg burgeren i et grovt hamburgerbrød, sammen med hjemmelaget ketchup, tomater, agurk og salatblad. Rømme eller tzatziki er også godt til hamburger.

Fremgangsmåte hjemmelaget ketchup

Hjemmelaget ketchup er perfekt tilbehør til hjemmelaget burger. Dette er en stor porsjon med ketchup, så du kan oppbevare restene i glass i kjøleskapet, så har du til nestegang lysten på burger dukker opp.

 

  • Fres løk i olje, til løken blir blank og myk.
  • Tilsett tomatene og tomatpurè og mos til en jevn røre med stavmikser.
  • Smak til med sukker, limesaft og salt.
  • Ønsker du en mer spicy utgave kan du tilsette 1/2 rød chili, som finhakkes og tilsettes sammen med tomatene.
  • La blandingen småkoke på lav varme (uten lokk), til den tykner.
  • Avkjøl før servering.

Tips!

Du kan gjerne tilsette flere ingredienser i kyllingburgeren. Bruk f. eks. biterav fetaost, soltørket tomat, chili eller hvitløk. Og lag gjerne hjemmelagde hamburgerbrød til kyllingburgeren.