Kebab
Kebab er en typisk rett fra Midtøsten, som ofte spises med lammekjøtt. Det spises gjerne som gatemat, men med de riktige krydderne kan du enkelt lage det hjemme og! Du er kanskje skeptisk til å bruke kefir i dressingen, og kanel i krydderblandingen? Men stol på oss, det er slik en ekte kebab lages!

Ingredienser
Porsjoner: 4
Tid: ca. 45 min
- 400 g lamme- eller kyllingkjøttdeig
- 4 store tortillalefser, gjerne fullkorn
- Salat
- Rødkål
- Rødløk
- Cherrytomater
- Agurk
Kebabkrydder
- 2 ts tørket oregano
- 4 ts malt kanel
- 4 ts malt spisskummen
- 4 ts malt koriander
- 4 ts paprika
- 2 ts cayennepepper
- 1 ts salt
Kebabdressing
- 1 dl kefir
- 1/2 dl majones
- 1/2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatketchup
- Et dryss kebabkrydder
- Et dryss fersk persille
Fremgangsmåte
- Bland sammen kebabkrydder. Smak til og prøv deg frem.
- Miks krydderet ditt med kjøttet i en bolle, og sett i kjøleskapet mens du kutter grønnsaker.
- Skjær opp grønnsakene i små strimler, og cherrytomatene i båter.
- Bland sammen kefir, majones og ketchup til dressingen.
- Finhakk hvitløk og frisk persille og bland i dressingen.
- Tilsett et par teskjeer kebabkrydder, og smak til.
- Stek kjøttet på middels varme til det er skikkelig gjennomstekt.
- Legg kjøtt, grønnsaker og dressing i tortillalefsen.
Tips!
Har du lyst på vegetarkebab? Bytt ut kjøttdeigen med linser eller bønner, det smaker minst like godt!
Allergi?
Bruk glutenfrie lefser hvis du har cøliaki. Dropp majones eller velg majones uten egg hvis du har eggallergi. Erstatt kefir med laktosefri rømme og litt sitronsaft ved laktoseintoleranse, og bruk soyayoghurt ved melkeallergi.