Havets skattekiste
Denne skattekisten er full av fine og fargerike ingredienser. Den er også full av viktige næringsstoffer som kroppen din trenger, både vitaminer, mineraler, fiber og omega 3-fettsyrer. Eksperimenter gjerne med ulike typer fisk, grønnsaker og krydder!

Du trenger
Porsjoner: 4
Tid: 45 minutter
Ingredienser
- 500 gram valgfri fiskefilet, f. eks laks, ørret, sei, torsk eller makrell
- Grønnsaker i mange farger, f. eks cherrytomat, brokkoli, gulrot, paprika, stangselleri, rødløk, sopp, sukkererter, søtpotet, fennikel, pastinakk
- Friske urter, f. eks timian, dill, basilikum eller estragon
- Sitron eller lime
- Salt og pepper
- Olivenolje
- Aluminiumsfolie til fiskepakkene
-
Topping
- Rømme
- Friske urter
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
- Skjær grønnsakene i biter. Grønnsaker som har lang koketid, som løk, gulrot, søtpotet og brokkoli, bør kuttes i mindre biter.
- Skjær fisken i terninger.
- Legg opp et ark aluminiumsfolie og smør det med litt olje.
- Legg på grønnsaker og fisk, og bland inn det du vil ha av urter, sitron, salt og pepper. Du kan også bruke tørkede krydder istedenfor friske.
- Brett sammen folien til en tett pakke, og stek i ovnen i ca. 25 minutter.
- Mens fisken steker kan du blande rømmen med litt finhakkede urter, sitron, salt og pepper.
- Ta ut pakken og sjekk at fisken er gjennomstekt før servering.
- Server sammen med en klatt rømmedressing.
Allergi?
Bruk laktosefri rømme ved laktoseintoleranse, og soyayoghurt eller creme fraiche laget av havre istedenfor rømme hvis du har melkeallergi. Har du fisk- eller sjømatallergi kan du bytte ut fisk med kylling eller annet kjøtt, eller kikerter.
Tips!
Har du laget så mye mat at det ble rester? Kanskje du kan bruke det i en annen matrett, eller ta det med til lunsj i morgen?