Havets skattekiste

Havets skattekiste er full av overraskelser! I pakken kan du putte sesongens grønnsaker i alle regnbuens farger, fisk av alle slag og masse deilig krydder. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Du trenger

Porsjoner: 4
Tid: 60 minutter

  • 4-8 fiskefileter (ca. 125-200 gram per porsjon), f. eks laks, ørret, sei, torsk eller makrell*
  • Grønnsaker i mange farger, f. eks cherrytomat, brokkoli, blomkål, gulrot, stangselleri, løk, hvitløk, sopp, sukkererter, søtpotet, fennikel, pastinakk, soltørket tomat
  • 1 glass grønn eller rød pesto*
  • 1 boks fetaost*
  • 1 beger rømme*
  • Friske urter, f. eks timian, dill, basilikum eller estragon
  • Sitron eller lime
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Aluminiumsfolie til fiskepakkene

 

* Allergier: Fisk, melk/laktose, nøtter.

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
  2. Skjær grønnsakene i biter. Grønnsaker som har lang koketid, som løk, gulrot, søtpotet og brokkoli, bør kuttes i mindre biter.
  3. Skjær fisken i terninger.
  4. Legg opp et ark aluminiumsfolie og smør det med litt olje.
  5. Legg på grønnsaker og fisk, og bland inn det du vil ha av pesto, fetaost, urter, sitron, salt og pepper. Du kan også bruke tørkede krydder istedenfor friske.
  6. Brett sammen folien til en tett pakke, og stek i ovnen i ca. 30-40 minutter.
  7. Mens fisken steker, kan du blande rømmen med litt finhakkede urter, sitron, salt og pepper.
  8. Ta ut pakken og sjekk at fisken er gjennomstekt før servering.
  9. Server sammen med en klatt rømmedressing.

Tips!

  • Har du laget så mye mat at det ble rester? Kanskje du kan bruke det i en annen matrett, eller ta det med til lunsj i morgen?
  • Ved å bruke sesongens grønnsaker får havets skattekiste ny smak hver gang! Sjekk hva som er i sesong akkurat nå i den norske sesongkalenderen. Prøv deg frem med det du har i kjøleskapet. Du kan bruke forskjellige typer grønnsaker, fisk, oster og sauser.
  • Skattekisten kan også lages med grønnsaksrester fra middagen i går, da tar det ikke like lang tid å steke den.
  • Skattekisten er ypperlig som turmat og kan fint stekes på bål.

 

Allergi?

Fisk- eller sjømatallergi? Fisk kan byttes ut med bønner, linser eller tofu.
Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri rømme og fetaost, og velg en pesto uten melk.
Melkeallergi? Bruk plantebasert alternativ til rømme og ost, og velg en pesto uten melk.
Nøtteallergi? Dropp pestoen, den kan erstattes med andre urter og krydder.