Havets skattekiste

Denne skattekisten er full av fine og fargerike ingredienser. Den er også full av viktige næringsstoffer som kroppen din trenger, både vitaminer, mineraler, fiber og omega 3-fettsyrer. Eksperimenter gjerne med ulike typer fisk, grønnsaker og krydder!

Du trenger

Porsjoner: 4
Tid: 45 minutter

Ingredienser
  • 500 gram valgfri fiskefilet, f. eks laks, ørret, sei, torsk eller makrell
  • Grønnsaker i mange farger, f. eks cherrytomat, brokkoli, gulrot, paprika, stangselleri, rødløk, sopp, sukkererter, søtpotet, fennikel, pastinakk
  • Friske urter, f. eks timian, dill, basilikum eller estragon
  • Sitron eller lime
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Aluminiumsfolie til fiskepakkene
  • Topping
    • Rømme
    • Friske urter

     

 

Fremgangsmåte

 

  • Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
  • Skjær grønnsakene i biter. Grønnsaker som har lang koketid, som løk, gulrot, søtpotet og brokkoli, bør kuttes i mindre biter.
  • Skjær fisken i terninger.
  • Legg opp et ark aluminiumsfolie og smør det med litt olje.
  • Legg på grønnsaker og fisk, og bland inn det du vil ha av urter, sitron, salt og pepper. Du kan også bruke tørkede krydder istedenfor friske.
  • Brett sammen folien til en tett pakke, og stek i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Mens fisken steker kan du blande rømmen med litt finhakkede urter, sitron, salt og pepper.
  • Ta ut pakken og sjekk at fisken er gjennomstekt før servering.
  • Server sammen med en klatt rømmedressing.

Allergi?

Bruk laktosefri rømme ved laktoseintoleranse, og soyayoghurt eller creme fraiche laget av havre istedenfor rømme hvis du har melkeallergi. Har du fisk- eller sjømatallergi kan du bytte ut fisk med kylling eller annet kjøtt, eller kikerter.

Tips!

Har du laget så mye mat at det ble rester? Kanskje du kan bruke det i en annen matrett, eller ta det med til lunsj i morgen?