Gulrotsuppe og scones
Både suppe og scones går ganske fort å lage, og er en god måte å bruke opp rester på. Denne suppen gir en asiatisk smak, med ingefær, kokosmelk og koriander.
Du trenger
Porsjoner: 4
Tid: 1 time
Ingredienser gulrotsuppe
- 1 liter vann
- 2 grønnsaksbuljongterninger
- 6 gulrøtter
- 1 søtpotet
- 2 gule løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 chili
- 1 boks kokosmelk
- Salt og pepper
- 1 lime
- 2 ts malt koriander
- Fersk koriander
Ingredienser scones
- 2 dl sammalt hvete, finmalt
- 2 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1 ss bakepulver
- 2 dl melk
- 3 ss smeltet smør
Fremgangsmåte gulrotsuppe:
- Hakk alle grønnsakene og finhakk løk, chili og ingefær
- Ha olje i en kjele og surr hvitløk, ingefær, løk, chili og malt koriander på middels varme.
- Ha i gulrøttene og søtpotet og fres de også litt på middels varme.
- Tilsett vann og ha i buljongterninger og kok til grønnsakene er møre.
- Tilsett kokosmelk.
- Kjør suppen jevn med stavmikseren.
- Smak til med salt, pepper og limesaft.
- Pynt med korianderblader ved servering.
Fremgangsmåte scones:
- Sett stekeovnen på 250 grader på over- og undervarme.
- Smelt smør.
- Bland mel, salt og bakepulver.
- Tilsett melk og smør, og elt sammen.
- Del deigen i fire deler og trill de til runde scones med hendene.
- Legg dem på bakepapir på en stekeplate, og pensle med vann eller melk.
- Stek sconesene midt i ovnen i ca 10-15 minutter.
- Avkjøl på rist og server til suppen.
Tips!
For en mer næringsrik suppe kan du tilsette linser eller kikerter i suppen før servering. Belgvekster inneholder mye proteiner som holder deg mett lenge.
Allergi?
Du kan fint bruke glutenfritt mel til scones, hvis du har cøliaki, og sjekk eventuelt at buljongterningen ikke inneholder hvetemel. Bruk laktosefri melk og smør hvis du har laktoseintoleranse, eller soyamelk og rapsolje dersom du har melkeallergi.