Gulrotmuffins

Visste du at gulrot smaker søtere når den blir kokt eller stekt? Gulrot gjør også bakst saftig og søt, som i disse muffinsene. 

Du trenger

Porsjoner: 8 store muffins eller 16 små
Tid: 60 minutter

Ingredienser muffins:
  • 2 dl sammalt hvete, finmalt
  • 2 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts malt kanel
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 1,5 dl kesam
  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 2 gulrøtter
  • 1,5 dl valnøtter
  • Muffinsformer
Ingredienser glasur:
  • 300 gram naturell kremost
  • 2 ss melis
  • 1 vaniljestang
  • 1/2 sitron

Fremgangsmåte gulrotmuffins

  • Sett stekeovnen på 200 grader på over-og undervarme.
  • Bland sammen mel, bakepulver, ingefær og kanel i en bolle.
  • Visp sammen olje, kesam, sukker og egg. Hell væsken over det tørre, tilsett hakkede valnøtter og revet gulrot. Bland godt sammen.
  • Fordel røren i muffinsformer, og stek muffinsene i 20-25 minutter
  • Mens muffinsene steker, kan du lage glasur.

Fremgangsmåte glasur

  • Del vaniljestangen på langs, og skrap ut de svarte frøene.
  • Bland kremost med vaniljefrø og revet sitronskall i en liten bolle.
  • Smak til med melis og sitronsaft for en fin balanse mellom søtt og surt.
  • Fordel glasuren på avkjølte muffins og pynt med friske bær.

 

Tips!

Du kan gjerne eksperimentere med andre ingredienser enn gulrot; f. eks. revet gresskar, søtpotet, eple eller pære.

 

Allergi? Bruk glutenfritt mel hvis du har cøliaki, og kutt ut nøtter ved nøtteallergi. Bruk laktosefri kesam ved laktoseintoleranse, eller soyayoghurt ved melkeallergi. Bytt ut egg med banan ved eggallergi, og bruk da gjerne litt mer bakepulver enn det står i oppskriften.