Grove vafler

Vafler kan være søte og salte, og man kan ha all slags pålegg som topping! De passer som både lunsj, på tur eller som et mellommåltid!

Du trenger

Porsjoner: 10 vafler
Tid: 30 minutter

Ingredienser
  • 4 ss flytende margarin eller olje
  • 2 egg
  • 6 dl melk
  • 2 dl sammalt hvete
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • Litt flytende margarin eller olje til steking

Fremgangsmåte

 

  • Smelt smøret i en kjele på middels varme
  • Bland sammen melk og egg, visp godt. Ha smøret i blandingen.
  • Bland mel, havregryn, bakepulver og kardemomme i en bolle
  • Hell den våte blandingen oppi den tørre, og rør godt sammen
  • La vaffelrøren stå og svelle i minst 15 minutter
  • Sett på vaffeljernet 5 minutter før røren er klar
  • Smør vaffeljernet med litt smør eller olje og stek vaflene
  • Server vaflene med ønsket topping – og nyt!

Ulike smakstilsetninger

 

  • Varier røren med grovere mel, korn og frø, og gjerne med ulike krydre
  • For søte vafler ha i most banan, honning, raspet gulrot eller eple
  • For salte vafler trenger du ikke tilsette noe søtt

Tips til topping

 

  • Pålegg for en mer lunsjvaffel slik som ost, skinke, salat, agurk, paprika, avokado.
  • For en søtere variant er det godt med syltetøy, peanøttsmør, kesam, frukt og bær