Grove vafler

Vafler kan være både søte og salte, og man kan ha all slags pålegg som topping! De passer som både lunsj, på tur eller som et mellommåltid!

Du trenger

Porsjoner: 10 vafler
Tid: 30 minutter

  • 4 ss flytende margarin* eller olje
  • 2 egg*
  • 6 dl melk*
  • 2 dl sammalt hvete, finmalt*
  • 2 dl hvetemel*
  • 1 dl havregryn*
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • Litt flytende margarin* eller olje til steking

 

* Allergener: Egg, gluten/hvete/havre, melk/laktose

 

Forslag til toppinger

  • For en lunsjvaffel kan du ha pålegg som ost, skinke, kremost, salat, agurk, paprika og reddik.
  • For en søtere variant er det godt med syltetøy, peanøttsmør, kesam, frukt og bær.

Slik gjør du det

  1. Bland sammen melk og egg, visp godt. Ha flytende margarin eller olje i blandingen.
  2. Bland mel, havregryn, bakepulver og kardemomme i en bolle.
  3. Hell den våte blandingen oppi den tørre, og rør godt sammen.
  4. La vaffelrøren stå og svelle i minst 15 minutter.
  5. Sett på vaffeljernet 5 minutter før røren er klar.
  6. Smør vaffeljernet med litt flytende margarin eller olje og stek vaflene.
  7. Server vaflene med ønsket topping – og nyt!

 

Tips til ulike smakstilsetninger!

  • Varier røren med grovere mel, korn og frø, og gjerne med ulike krydre.
  • For søte vafler ha i most banan, honning, raspet gulrot eller eple.
  • For salte vafler trenger du ikke tilsette noe søtt.

 

Allergi?

Eggallergi? Bruk eggerstatning eller erstatt egg med mer bakepulver i oppskriften. 
Glutenallergi?
Bruk glutenfrie havregryn og glutenfritt melblanding. 
Laktoseintoleranse?
Bruk laktosefri melk, og olje eller melkefri flytende margarin. 
Melkeallergi? 
Bruk plantebasert melk (som kokos- eller havremelk), og olje eller melkefri flytende margarin.