Gresskarmuffins
Gresskar er rik på kostfiber og A-vitamin og det kan brukes på samme måte som gulrot og søtpotet! Gresskarmuffins passer bra til høst og Halloween. Om du vil gjøre noe ekstra med toppingen, kan du lage edderkoppmønster av kremostglasur og flytende mørk sjokolade.
Du trenger
Porsjoner: 12
Tid: 90 minutter
Ingredienser gresskarmuffins
- 300 g gresskar (vekten er med skall)
- 100 g smør
- 50 – 100 g sukker
- 125 g hvetemel
- 100 g sammalt hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt kanel
- 2 store egg
Ingredienser glasur
- 200 g kremost naturell
- 50 g smør
- 2 ss honning
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1/4 plate mørk kokesjokolade til dekor (25 g)
Fremgangsmåte gresskarmuffins
Begynn med å lage gresskarmos ved å fjerne frøene og dele gresskaret i biter. Skrell bitene før du dampkoker dem i en kjele til de er myke (de skal ha samme konsistens som dampet kålrot). Hell av vannet, og mos gresskarbitene. Bruk gjerne en stavmikser. Avkjøl gresskarmosen.
Pisk smør og sukker hvitt i en bakebolle. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen, ha i gresskarmosen og bland godt. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, ingefær og kanel, og bland inn i røren.
Fordel røren i 12 store muffinsformer eller 40 konfektformer.
Stek muffinsene midt i ovnen på 175 ºC, store i 20 minutter og små i 15 minutter. Avkjøl på rist.
Fremgangsmåte glasur
Bland sammen kremost og smør. Tilsett honning og vaniljesukker og rør til glasuren blir glatt.
Smør glasuren utover muffinsene.
Smelt mørk sjokolade og bruk den til å dekorere muffinsene slik du selv ønsker.