Granola
Granola passer fint til frokost, mellommåltid, lunsj eller kvelds. Det er enkelt å lage, og kan enten tilberedes i stekeovn eller stekes i panne. Variasjonsmulighetene er mange, og som med så mye annet, så smaker ofte selvlaget granola ekstra godt!
Du trenger
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2-3
- Ca. 3 dl havregryn, store*
- 1 dl hakkede nøtter*
- 0,5 dl sesamfrø
- 0,5 dl linfrø
- 0,5 dl gresskarkjerner
- 0,5 dl revet kokos
- 1 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- 5 aprikoser
- 2 ss tørkede tranebær
- 2 ss honning
* Allergener: Gluten, nøtter
Slik gjør du det
- Hakk nøtter og tørket frukt.
- Bland havregryn med nøtter og frø.
- Stek på middels høy varme på stekepanne. Når frø og nøtter begynner å poppe kan du tilsette honning og krydder. Stek til alt er tørt men pass på at ikke de minste frøene blir brent.
- Bland inn tørket frukt til slutt, og avkjøl.
Tips!
- Spis granola med melk, skyr, yoghurt eller kesam, og topp gjerne med frisk frukt og bær.
- Oppbevar granolaen i en lufttett boks eller på norgesglass.
- Varier med ulike typer tørket frukt, nøtter, frø og krydder:
Frukt: Daddel, aprikos, blåbær, rosiner, fiken, gojibær.
Nøtter: Valnøtt, mandel, pistasj, paranøtt, macadamianøtt, pecannøtt, cashewnøtt, hasselnøtt.
Frø: Linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, chiafrø, pinjekjerner.
Krydder: Kanel, kardemomme, ingefær eller vanilje.
Her er det bare fantasien som setter grenser! Hvis du har noe i skapet hjemme som kan passe i granola så er det gøy å eksperimentere med det – kanskje du oppdager en supergod helt egen granola-oppskrift!
Allergi?
Glutenallergi? Bruk glutenfrie havregryn.
Nøtteallergi? Dropp nøttene, og tilsett mer frø. Bruk gjerne flere typer frø, prøv for eksempel med solsikkekjerner og chiafrø.