Granola

Granola passer fint til frokost, mellommåltid, lunsj eller kvelds. Det er enkelt å  lage, og kan enten tilberedes i stekeovn eller stekes i panne. Variasjonsmulighetene er mange, og som med så mye annet, så smaker ofte selvlaget granola ekstra godt!

Du trenger

Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2-3

  • Ca. 3 dl havregryn, store*
  • 1 dl hakkede nøtter*
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 0,5 dl linfrø
  • 0,5 dl gresskarkjerner
  • 0,5 dl revet kokos
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 5 aprikoser
  • 2 ss tørkede tranebær
  • 2 ss honning

 

* Allergener: Gluten, nøtter

Slik gjør du det

  1. Hakk nøtter og tørket frukt.
  2. Bland havregryn med nøtter og frø.
  3. Stek på middels høy varme på stekepanne. Når frø og nøtter begynner å poppe kan du tilsette honning og krydder. Stek til alt er tørt men pass på at ikke de minste frøene blir brent.
  4. Bland inn tørket frukt til slutt, og avkjøl.

 

Tips!

  • Spis granola med melk, skyr, yoghurt eller kesam, og topp gjerne med frisk  frukt og bær.
  • Oppbevar granolaen i en lufttett boks eller på norgesglass.
  • Varier med ulike typer tørket frukt, nøtter, frø og krydder:
    Frukt: Daddel, aprikos, blåbær, rosiner, fiken, gojibær.
    Nøtter: Valnøtt, mandel, pistasj, paranøtt, macadamianøtt, pecannøtt, cashewnøtt,  hasselnøtt.
    Frø: Linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, chiafrø, pinjekjerner.
    Krydder: Kanel, kardemomme, ingefær eller vanilje.

Her er det bare fantasien som setter grenser! Hvis du har noe i skapet hjemme som kan passe i granola så er det gøy å eksperimentere med det – kanskje du oppdager en supergod helt egen granola-oppskrift!

 

Allergi?

Glutenallergi? Bruk glutenfrie havregryn.
Nøtteallergi? Dropp nøttene, og tilsett mer frø. Bruk gjerne flere typer frø, prøv for eksempel med solsikkekjerner og chiafrø.