Granola
Granola passer fint til frokost, mellommåltid, lunsj eller kvelds. Det er enkelt å lage, og kan enten tilberedes i stekeovn eller stekes i panne. Variasjonsmulighetene er mange, og som med så mye annet, så smaker ofte selvlaget granola ekstra godt!

Ingredienser
Tid: 30 min.
Porsjoner: 2-3
- Ca 3 dl havregryn, store
- 1 dl hakkede nøtter
- 0,5 dl sesamfrø
- 0,5 dl linfrø
- 0,5 dl gresskarkjerner
- 0,5 dl revet kokos
- 1 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- 5 aprikoser
- 2 ss tørkede tranebær
- 2 ss honning
Fremgangsmåte
- Hakk nøtter og tørket frukt.
- Bland havregryn med nøtter og frø.
- Stek på middels høy varme på stekepanne. Når frø og nøtter begynner å poppe kan du tilsette honning og krydder. Stek til alt er tørt men pass på at ikke de minste frøene blir brent.
- Bland inn tørket frukt til slutt, og avkjøl.
Tips:
Spis granola med melk, skyr, yoghurt eller kesam, og topp gjerne med frisk frukt og bær.
Oppbevar granolaen i en lufttett boks eller på norgesglass.
Varier med ulike typer tørket frukt, nøtter, frø og krydder:
- Daddel, aprikos, blåbær, rosiner, fiken, gojibær.
- Valnøtt, mandel, pistasj, paranøtt, macadamianøtt, pecannøtt, cashewnøtt, hasselnøtt.
- Linfrø, sesamfrø, gresskarkjernefrø, pinjekjerner.
- Kanel, kardemomme, ingefær eller vanilje.
Her er det bare fantasien som setter grenser! Hvis du har noe i skapet hjemme som kan passe i granola så er det gøy å eksperimentere med det – kanskje du oppdager en supergod helt egen granola-oppskrift!