Folkelige bondepiker

Dette er smaksverkstedets versjon av den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker. Denne versjonen er litt friskere, og gir deg litt flere næringsstoffer med frisk frukt, nøtter, frø og
kesam.

Du trenger

Porsjoner: 4
Tid: 20 minutter

  • 4 epler
  • 5 dl kesam
  • Havregryn
  • Kokos
  • Nøtter (f. eks. valnøtt, pecan eller mandel)
  • Frø (f. eks. sesam, linfrø eller solsikkefrø)
  • Mynteblader
  • Honning

Fremgangsmåte

  • Grovhakk nøtter.
  • For å få frem mer smak kan du riste de tørre ingrediensene i en tørr stekepanne til kokos har blitt gyllen, og det knitrer i nøtter og frø. Du lukter når det er ferdig!
  • Avkjøl blandingen mens du kutter epler i små biter. Du kan også bruke annen frisk frukt og bær.
  • Legg frukt, nøtteblanding og vaniljekesam lagvis i glass.
  • Pass på at du legger den tørre blandingen over kesamen, slik at det ikke blir så tørt å spise.
  • Avslutt eventuelt med et dryss kanel, litt honning, revet sjokolade og noen mynteblader.
Tips!

Topp bondepikene dine med det du liker. For eksempel et dryss kanel, revet sjokolade eller noen mynteblader