Ertesuppe med pære og mynte

Går det an å ha frukt i suppen? Ja, det er klart! Pære gjør denne suppen søtlig og god og mynte og sitron får frem alle de gode smakene på denne fine, grønne suppen. Grønne erter er både rimelig, næringsrikt og bærekraftig og suppen kan lages på null komma niks!

Du trenger

Porsjoner: 4
Tid: 30 minutter

Ingredienser ertesuppe
  • 1 stor purreløk
  • 2 pærer
  • 3 fedd hvitløk
  • 500 gr erter (ca.)
  • 8 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 liten sitron
  • 1 potte frisk mynte
Forslag til topping
  • Avokado
  • Gresskarkjerner
  • Solsikkekjerner
  • Hakkede nøtter
  • Kesam, creme fraiche eller gresk yoghurt
  • Linser, kikerter eller hvite bønner
  • Grønnkålchips
  • Spiselige blomster, f.eks løvetann eller ringblomst
  • Ferske mynteblad eller andre ferske urter som koriander eller basilikum
Fremgangsmåte ertesuppe:
  • Skrell og finhakk purre og hvitløk
  • Kutt pærene i terninger
  • Stek hvitløk og purre et par minutter i en stor kjele på middels varme til det blir mykt og blankt
  • Tilsett vann, buljong, erter og pære
  • La det koke opp og tilsett mynteblader
  • Jevn suppen med en stavmikser og smak til med sitron, salt og pepper
  • Server gjerne suppen sammen med godt brød, og ulike toppinger

Obs! Ikke la suppen koke for lenge etter du har hatt i ertene, da mister suppen sin fine grønnfarge.