Chiliburger

Er du klar for en heit smaksopplevelse? Denne burgeren er spicy på smak og består av fersk og syltet habanero og hjemmelaget chiliolje. Burgeren er krydret med hjemmelaget chilikrydder og toppet med habanero, sylteagurk,  fargerike grønnsaker og en dæsj ketchup! 

Du trenger

4 porsjoner 

  • 500 gram kvernet høyrygg av okse – eventuelt karbonadedeig
  • En klype salt
  • Litt finhakket fersk habanero
  • Litt finhakket syltet habanero

Hjemmelaget chiliolje

  • Finhakket chili 
  • ½ dl olje 

Hjemmelaget chilikrydder

  • Tørket habanero
  • Røkt paprika
  • Chipotle
  • Spisskumin
  • Løkpulver
  • Cayennepepper
  • Salt 

Tilbehør

  • Burgerbrød
  • Sylteagurk
  • Syltet habanero
  • Jalapenos
  • Tomat
  • Isbergsalt
  • Rødløk
  • Sennep
  • Ketchup
  • Cheddarost

Slik gjør du det

  1. Lag hjemmelaget chiliolje av olje og finhakket chili. La oljen stå litt for at smaken skal sette seg. 
  2. Kvern (eller finhakk) kjøttet dersom du har et helt kjøttstykke. Bland sammen med salt og habanero. 
  3. Lag hjemmelaget chilikrydder ved å blande sammen alle krydderne i en liten skål. Tilsett chilikrydderet i burgerfarsen sammen med chilioljen. 
  4. Form kjøttblandingen til fire like store burgere. 
  5. Varm olje i en stekepanne og stek burgerne på høy varme i et par minutter.
  6. Server burgeren i burgerbrød sammen med ost, jalapeno, syltet habanero, sylteagurk, grønnsaker og en dæsj ketchup.

 

Tips: Prøv deg frem med ulike typer chili, og inviter familien til en chilispisekonkurranse!