Bananpops
Banan er den frukten vi spiser mest av i Norge! Men har du prøvd å fryse dem og lage bananpops? Denne is-liknende banan-herligheten passer like godt på en varm sommerdag som på 17.mai!
Du trenger
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2
- 1 banan
- Naturell yoghurt* til dypping
- Mørk sjokolade* til dypping
- Nøtter*, frø, kokos og krydder til topping
- Bakepapir
- Ispinner/grillspyd
* Allergener: Melk/laktose, nøtter
Forslag til toppinger
Finhakkede mandler, hasselnøtter eller pekannøtter, kokosmasse, havregryn, sesamfrø, kanel, kardemomme, revet sitronskall, revet appelsinskall, revet mørk sjokolade
Slik gjør du det
- Del bananen i to på midten, og tre de to halve bananene på hver sin ispinne/trepinne.
- Ha litt vann i en kjele, til å smelte kokesjokoladen over vannbad. Ha kokesjokoladen i en ildfast skål, og sett skålen ned i vannet. Pass på så du ikke får vann oppi skålen, for da kan sjokoladen skille seg.
- Varm opp kjelen på middels varme. Rør forsiktig rundt med en skje i sjokoladen, til hele har smeltet.
- Når sjokoladen har smeltet kan du skru av varmen, og la kjelen stå og kjøle seg ned før du tar opp skålen. Vær forsiktig og bruk gjerne en klut, for skålen kan være veldig varm!
- Dypp bananene i yoghurt eller sjokolade, og deretter i valgfritt strø som ligger
på fat eller drysses over. - Gjør plass i fryseren og legg banan-popsene på et brett med bakepapir på.
- La dem være i fryseren i minst 30 min. eller til toppingen har stivnet.
Tips!
- Eksperimenter med ulike toppinger og smakskombinasjoner. Prøv for eksempel å dyppe bananen i yoghurt, hakkede hasselnøtter og kanel, eller i mørk sjokolade og strø på revet appelsinskall.
- Bananen kan også byttes ut med andre frukter, f.eks. pære eller eple.
Allergi?
Laktoseintoleranse? Velg laktosefri yoghurt og en melkefri eller laktosefri sjokolade.
Melkeallergi? Velg en plantebasert yoghurt og en melkefri sjokolade.
Nøtteallergi? Dropp nøttene til topping, og velg heller frø, kokos og krydder.