Bananpops

Banan er den frukten vi spiser mest av i Norge! Den inneholder både fiber,
vitaminer, mineraler og karbohydrater. Banan er bra å spise når du trenger rask energi, for eksempel før trening. Men har du prøvd å fryse dem og lage bananpops? Denne is-liknende banan-herligheten passer like godt på en varm sommerdag som på 17.mai!

bananpops

Du trenger

Tid: 45 minutter
Porsjoner: 1 porsjon

  • 1 banan
  • Naturell yoghurt til dypping
  • Mørk sjokolade til dypping
  • Forskjellig topping
  • Bakepapir
  • Ispinner/grillspyd

Slik gjør du det

  1. Del bananen på midten, og tre den på en ispinne/trepinne.
  2. Dypp bananen i yoghurt eller sjokolade, og deretter i valgfritt strø som ligger
    på fat eller drysses over.
  3. Gjør plass i fryseren og legg banan-popsene på et brett med bakepapir på.
  4. La dem være i fryseren i minst 30 min. eller til toppingen har stivnet.

Bananpops-tips!

Som topping kan du ha kokos, havregryn, sesamfrø, kanel, kardemomme,
sjokolade eller annet du vil prøve ut. Bananen kan også byttes ut med andre
frukter, f.eks. pære eller eple.

Allergi?

Laktoseintoleranse? Velg laktosefri yoghurt og en melkefri eller laktosefri sjokolade
Melkeproteinallergi? Velg en plantebasert yoghurt og en melkefri sjokolade