Asiatiske fiskekaker
Fiskekaker kan smaksettes på mange ulike måter. Denne oppskriften gir en asiatisk smak, servert med ris, spicy agurksalat og en mild mangodressing til.

Du trenger
Porsjoner: 4
Tid: 60 minutter
Ingredienser fiskekaker:
- 500 gram fiskefilet, f.eks laks eller torsk
- 2 ss potetmel eller maizena
- ½ lime
- Ca 1 ss ingefær
- 1 chili
- 1 potte frisk koriander
- 3 hvitløksfedd
- En stilk vårløk
- Sesamfrø
- Salt og pepper
- 1 ts rød currypaste
- Spisskummen
- Fullkornsris
Ingredienser agurksalat:
- 1 agurk
- 1 chili
- Ca 1 ss revet ingefær
- 1 stilk vårløk
- Salt og pepper
- 1 ss riseddik eller annen type klar eddik, eller lime.
Ingredienser mangodressing:
- 1 stor moden mango
- 1 boks rømme eller creme fraiche
- 1/2 lime
- 1 stilk vårløk
Fremgangsmåte fiskekaker
- Start med å koke ris, følg anvisningene på pakken.
- Finhakk fiskefileten. Bruk et eget, rent skjærebrett når du skjærer rå fisk.
- Vask skjærebrettet og finhakk hvitløk, chili og vårløk. Riv ingefær på rivjern.
- Bland sammen med fisken, currypaste og riv av korianderblader som du har i blandingen.
- Krydre med valgfritt krydder, for eksempel spisskummen, chili, salt og pepper.
- Skvis saften av en halv lime, og bland inn maizena eller potetmel slik at røren henger sammen.
- Varm en stekepanne til middels sterk varme. Form små, flate kaker av fiskemassen. Dryss eventuelt over litt sesamfrø og stek i olje et par minutter på hver side.
- Server fiskekakene med kokt ris, agurksalat og mangodressing.
Fremgangsmåte agurksalat
- Kutt agurk i terninger.
- Finhakk resten av ingrediensene.
- Bland sammen og smak til med salt og pepper, eddik eller lime.
Fremgangsmåte mangodressing
- Del og finhakk mango og vårløk.
- Bland sammen med rømme.
- Smak til med limesaft.
Visste du at?
Ulike fiskeslag inneholder mange næringsstoffer som er bra for kroppen. Det er anbefalt å spise 2-3 fiskemiddager i uken, og du kan gjerne variere med ulike fiskeslag slik at du får i deg hele spekteret av gode næringsstoffer.