Asiatiske fiskekaker

Fiskekaker kan smaksettes på mange ulike måter. Denne oppskriften gir en asiatisk smak, servert med ris, spicy agurksalat og en mild mangodressing til.

Du trenger

Porsjoner: 4
Tid: 60 minutter

Ingredienser fiskekaker:
  • 500 gram fiskefilet, f.eks laks eller torsk
  • 2 ss potetmel eller maizena
  • ½ lime
  • Ca 1 ss ingefær
  • 1 chili
  • 1 potte frisk koriander
  • 3 hvitløksfedd
  • En stilk vårløk
  • Sesamfrø
  • Salt og pepper
  • 1 ts rød currypaste
  • Spisskummen
  • Fullkornsris
Ingredienser agurksalat:
  • 1 agurk
  • 1 chili
  • Ca 1 ss revet ingefær
  • 1 stilk vårløk
  • Salt og pepper
  • 1 ss riseddik eller annen type klar eddik, eller lime.
Ingredienser mangodressing:
  • 1 stor moden mango
  • 1 boks rømme eller creme fraiche
  • 1/2 lime
  • 1 stilk vårløk

Fremgangsmåte fiskekaker

  • Start med å koke ris, følg anvisningene på pakken.
  • Finhakk fiskefileten. Bruk et eget, rent skjærebrett når du skjærer rå fisk.
  • Vask skjærebrettet og finhakk hvitløk, chili og vårløk. Riv ingefær på rivjern.
  • Bland sammen med fisken, currypaste og riv av korianderblader som du har i blandingen.
  • Krydre med valgfritt krydder, for eksempel spisskummen, chili, salt og pepper.
  • Skvis saften av en halv lime, og bland inn maizena eller potetmel slik at røren henger sammen.
  • Varm en stekepanne til middels sterk varme. Form små, flate kaker av fiskemassen. Dryss eventuelt over litt sesamfrø og stek i olje et par minutter på hver side.
  • Server fiskekakene med kokt ris, agurksalat og mangodressing.
Fremgangsmåte agurksalat
  • Kutt agurk i terninger.
  • Finhakk resten av ingrediensene.
  • Bland sammen og smak til med salt og pepper, eddik eller lime.
Fremgangsmåte mangodressing
  • Del og finhakk mango og vårløk.
  • Bland sammen med rømme.
  • Smak til med limesaft.
Visste du at?

Ulike fiskeslag inneholder mange næringsstoffer som er bra for kroppen. Det er anbefalt å spise 2-3 fiskemiddager i uken, og du kan gjerne variere med ulike fiskeslag slik at du får i deg hele spekteret av gode næringsstoffer.