07.04.2020 10:30 - 12:30 På ditt eget kjøkken - via digital plattform

 

Digitalt Smaksverksted – Grønne bananpannekaker

Vi har vanligvis Smaksverksted på skolekjøkken eller fritidsklubber men i disse tider kan vi ikke møtes fysisk og da kjører vi i gang med digitale kurs istedet! Sammen med andre ungdommer på din egen alder og en av våre flinke instruktører kan du utforske og lære om mat og smaker hjemme på ditt eget kjøkken! På menyen står grønne bananpannekaker.

Praktisk info

Kurset foregår på den digitale plattformen Whereby. Du trenger kamera og mikrofon på datamaskinen din slik at vi kan gi deg veiledning underveis i matlagingen!
Når: Tirsdag 7. april 
Tidspunkt:
10:30 – 12:30
Antall plasser: 5
Pris:
Foreløpig er modellen vår et valgfritt vippsbeløp som kan sendes etter kurset, inntil vi har fått alt på plass. Vippskonto til Smaksverkstedet: 601935

Kurset passer for barn i alderen 10-12 år. NB! Selv om barnet er i førersetet her må det være en voksen tilgjengelig underveis i kurset.

Det er mulig å melde på flere samtidig om du kjenner flere som vil være med, da sikrer dere at dere kommer på samme kurs. Dere får med mer informasjon og lenke før kursstart. Hvis kurset er fullt kan dere sette dere på venteliste, vi oppdaterer listen fortløpende.

 

På menyen

Grønne bananpannekaker
På dette kurset skal vi utforske spennende råvarer og lage grønne bananpannekaker. Vi lager pannekaker tilpasset 4 personer så resten av familien kan spise sammen når kurset er ferdig. Før kurset må dere handle inn råvarene som trengs, vi har derfor laget en handleliste og en utstyrsliste slik at dere kan handle inn når det passer dere. Det går helt fint å bytte om på noen av råvarene i oppskriften om dere noe lignende hjemme fra før av. Og bananpannekaker er en kjempefin rett for å få spist opp de brune bananene!

Handleliste – 4 porsjoner (må handles inn i forkant av kursøkten)

  • 4 modne bananer
  • 4 egg
  • En liten pose fersk spinat / 4 store nevner spinat
  • Sammalt mel (ca. 10-12 ss)
  • Bakepulver
  • Kanel
  • Valgfri topping: Fersk frukt eller bær, kesam, kremost, syltetøy, peanøttsmør

Utstyr: Bakebolle, visp, øse, skjærebrett, kniv, stavmikser, stekepanne og stekespade