Loddisburgeren

Tacoburger

Med tacoburgeren til Isabell fra Kjøkkelvik skole får du en ny vri på fredagstacoen! I denne burgeren er det hentet inspirasjon fra det meksikanske kjøkken, med bruk av spennende krydder og smaksrikt tilbehør. Tacoburgeren krydres med hjemmelaget tacokrydder og serveres med spicy rømmedressing, fersk tomatsalsa og sprø nachoschips.

Vil du prøve den selv?
Oppskrift på tacoburger

Vil du teste ut de to andre finalistene?

Lakseburger

Burgeren til Aleksandra fra Vadmyra skole er en smakfull og spennende fiskeburger av laks! Lakseburgeren er smaksatt hakket gressløk, krydder og et hint av sitron. Aleksandra har valgt å servere burgeren med hjemmelaget burgerdressing, syltet rødløk og friske grønnsaker. Burgeren er den eneste fiskeburgeren og kanskje kan Loddisburgeren være en lakseburger? 

Vil du prøve den selv?
Oppskrift på lakseburger

Chiliburger

Oskar fra Vadmyra skole elsker chili og burgeren hans kunne derfor ikke være noe annet enn en chiliburger! Den er spicy på smak og består av fersk og syltet habanero og hjemmelaget chiliolje. Burgeren er krydret med hjemmelaget chilikrydder og toppet med habanero, fargerike grønnsaker og en dæsj ketchup!

Vil du prøve den selv?
Oppskrift på chiliburger

Om prosjektet

Loddefjord får sin egen bydelsburger

Loddisburgen er en del av pilotprosjektet “Barn, mat og kulturopplevelser” som Smaksverkstedet utvikler på oppdrag fra Bergen kommune. Prosjektet skaper matglede og gir økt kunnskap om kulturell, næringsrik og bærekraftig mat til barn og unge i Bergen Vest. Med bydelskampanjen Loddisburgeren fremmer vi medvirkning, bydelstilhørighet, engasjement og deltakelse for alle i Loddefjord!

Medvirkning med barn og unge

Alle elever i mat og helseklassene på skolene i Loddefjord fikk oppgaven om å lage sitt forslag til hva de mener bør bli Loddefjords helt egen burger. Burgeren skulle være både næringsrik og bærekraftig, den måtte smake godt, og selvfølgelig skulle de fortelle hvorfor nettopp denne burgeren skal representere Loddefjord. Deretter har en jury, bestående av Smaksverkstedet og kokkene Christopher Haatuft (Lysverket, Hoggorm og Damsgård restaurant) og Anne Lill Stene (Stene Matglede) plukket ut tre finalister, som konkurrerte om gjeve premier og ikke minst heder og ære for å ha skapt selveste Loddisburgeren. 

Loddisburgeren er kåret

De tre burgerfinalistene som ble valgt ut av juryen var Tacoburgeren til Isabell, Chiliburgeren til Oskar og Lakseburgeren til Aleksandra. De tre finalistene kjempet om å bli Loddisburgeren gjennom en åpen folkeavstemning på denne siden. Her kunne alle med hjerte for Loddefjord stemme på sin favorittburger. Etter en jevn konkurranse ble det til slutt Isabell sin tacoburger som vant avstemningen. Isabell fikk deretter lage burgeren sin på Christopher Haatufts restaurant Lysverket, og invitere hele klassen for å smake. Hun har også vunnet en gøy opplevelse fra Vestkanten, både til seg selv- og for hele klassen sin. 

Loddisburgeren vil være synlig på storskjermer på Vestkanten storsenter og du finner alt du trenger for å lage burgeren på et eget torg på Coop OBS! Vestkanten. Vi utfordrer deg til å lage Loddisburgeren på grillen i sommer. Del gjerne bilder av at dere tester ut burgeroppskriften med emneknaggen #loddisburgeren i sosiale medier!