Loddisburgeren

Tacoburger

Med tacoburgeren til Isabell fra Kjøkkelvik skole får du en ny vri på fredagstacoen! I denne burgeren er det hentet inspirasjon fra det meksikanske kjøkken, med bruk av spennende krydder og smaksrikt tilbehør. Tacoburgeren krydres med hjemmelaget tacokrydder og serveres med spicy rømmedressing, fersk tomatsalsa og sprø nachoschips.

Vil du prøve den selv?
Oppskrift på tacoburger

Lakseburger

Burgeren til Aleksandra fra Vadmyra skole er en smakfull og spennende fiskeburger av laks! Lakseburgeren er smaksatt hakket gressløk, krydder og et hint av sitron. Aleksandra har valgt å servere burgeren med hjemmelaget burgerdressing, syltet rødløk og friske grønnsaker. Burgeren er den eneste fiskeburgeren og kanskje kan Loddisburgeren være en lakseburger? 

Vil du prøve den selv?
Oppskrift på lakseburger

Chiliburger

Oskar fra Vadmyra skole elsker chili og burgeren hans kunne derfor ikke være noe annet enn en chiliburger! Den er spicy på smak og består av fersk og syltet habanero og hjemmelaget chiliolje. Burgeren er krydret med hjemmelaget chilikrydder og toppet med habanero, fargerike grønnsaker og en dæsj ketchup!

Vil du prøve den selv?
Oppskrift på chiliburger

Stem på din favoritt

Loading ... Loading ...

Om prosjektet

Loddefjord får sin egen bydelsburger

Loddisburgen er en del av et pilotprosjektet “Barn, mat og kulturopplevelser” som Smaksverkstedet utvikler på oppdrag fra Bergen kommune. Prosjektet skaper matglede og gir økt kunnskap om kulturell, næringsrik og bærekraftig mat til barn og unge i Bergen Vest. Med bydelskampanjen Loddisburgeren skal vi fremme medvirkning, bydelstilhørighet, engasjement og deltakelse for alle i Loddefjord!

Medvirkning med barn og unge

Alle elever i mat og helseklassene på skolene i Loddefjord fikk oppgaven om å lage sitt forslag til hva de mener bør bli Loddefjords helt egen burger. Burgeren skulle være både næringsrik og bærekraftig, den måtte smake godt, og selvfølgelig skulle de fortelle hvorfor nettopp denne burgeren skal representere Loddefjord. Deretter har en jury, bestående av Smaksverkstedet og kokkene Christopher Haatuft (Lysverket, Hoggorm og Damsgård restaurant) og Anne Lill Stene (Stene Matglede) plukket ut tre finalister, som nå konkurrerer om gjeve premier og ikke minst heder og ære for å ha skapt selveste Loddisburgeren. Den eleven som representerer vinnerburgeren får lov til å lage burgeren på Christopher Haatufts restaurant og en gøy opplevelse fra Vestkanten, for hele klassen sin. 

Loddisburgeren kåres 2.juni

Det som skjer nå er en folkeavstemming på det som skal bli selveste Loddisburgeren! Alle med hjerte for Loddefjord kan stemme på det de mener er det beste burgeren, helt frem til vinneren kåres den 2.juni. Så spre ordet til venner og kjente, og måtte den beste burgeren vinne. Vi utfordrer deg til å teste ut oppskriftene til alle finalistene, og smake på alle tre før dere stemmer. Del gjerne bilder av at dere tester ut burgeroppskriften med emneknaggen #loddisburgeren i sosiale medier!