07.06.2020 14:00 - 16:00 På ditt eget kjøkken

Digitalt Smakverksted – indisk kikertgryte

La barna bli med på et digitalt Smaksverksted – fra sitt eget kjøkken og med live veiledning fra våre drevne instruktører! 

Vi har vanligvis Smaksverksted på skolekjøkken eller fritidsklubber men i disse tider kan vi ikke møtes fysisk og da kjører vi i gang med digitale kurs istedet! Sammen med andre barn og en av våre flinke instruktører kan barna utforske og lære om mat og smaker hjemme på sitt eget kjøkken! På menyen står indisk kikertgryte med hjemmelaget krydder!

Praktisk info

Kurset foregår på den digitale plattformen Whereby. Barnet trenger kamera og mikrofon på datamaskinen sin slik at vi kan gi veiledning underveis i matlagingen. Lenke til Whereby får dere senest dagen før kursstart.

Når: Søndag 07.06
Tidspunkt:
14.00-16:00
Antall plasser: 10
Pris:
Foreløpig er modellen vår et valgfritt vippsbeløp som kan sendes etter kurset, inntil vi har fått alt på plass. Vippskonto til Smaksverkstedet: 601935

Kurset passer for ungdom i alderen 8- 10 år.

Det er mulig å melde på flere samtidig om du kjenner flere som vil være med, da sikrer dere at dere kommer på samme kurs. Hvis kurset er fullt kan dere sette dere på venteliste, vi oppdaterer listen fortløpende.

På menyen

Indisk Kikertgryte
På dette kurset skal vi utforske råvarer og krydder fra det indiske kjøkken og lage en indisk inspirert kikergryte. Vi lager 4 porsjoner så resten av familien kan spise sammen når kurset er ferdig. Før kurset må dere handle inn råvarene som trengs, vi har derfor laget en handleliste og en utstyrsliste slik at dere kan handle inn når det passer dere. Det går helt fint å bytte om på noen av råvarene i oppskriften om dere noe lignende hjemme fra før av.

Handleliste – 4 porsjoner (må handles inn i forkant av kursøkten): 

  • 2 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 chili
  • 2 ss ingefær
  • 2 paprika
  • 4 gulrøtter
  • 2 bokser kikerter eller linser
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 lime
  • Ris til 4 porsjoner
  • Krydder garam masala: Spisskummin, koriander, kardemomme,cayennepepper, kanel og nellik (noen ts av hver)
  • Eventuelt til servering av gryten: Rømme/creme fraiche

Utstyr: Skjærebrett, kniv, et par skåler/boller, kjele og sleiv