08.10.2020 14:00 - 16:00 På ditt eget kjøkken

Digitalt Smaksverksted – Asiatisk gulrotsuppe

La barna bli med på et digitalt Smaksverksted – fra sitt eget kjøkken og med live veiledning fra våre drevne instruktører! 

Vi har vanligvis Smaksverksted på skolekjøkken eller fritidsklubber men i disse tider begrenser vi fysiske møter og kjører i gang digitale kurs! Sammen med andre barn på samme alder og en av våre flinke instruktører får barna utforske og lære om mat og smaker hjemme på sitt eget kjøkken! På menyen står Asiatisk gulrotsuppe.

Praktisk info

Kurset foregår på den digitale plattformen Whereby. Barnet trenger kamera og mikrofon på datamaskinen slik at vi kan gi veiledning underveis i matlagingen. Lenke til Whereby får du dagen før kurset.

Når: Torsdag 08.oktober
Tidspunkt:
14:00- 16:00
Antall plasser: 5
Pris:
Kurset er gratis å delta på i samarbeid med Fana Sparebank. Råvarer blir kompensert for i form av gavekort på Kiwi i etterkant av kurset.

Kurset passer for barn i alderen 10- 12 år.

Det er mulig å melde på flere samtidig om du kjenner flere som vil være med, da sikrer dere at dere kommer på samme kurs.  Hvis kurset er fullt kan dere sette dere på venteliste, vi oppdaterer listen fortløpende.


På menyen

Asiatisk gulrotsuppe
På dette kurset skal vi utforske råvarer og krydder fra det Asiatiske kjøkken og lage en herlig suppe. Vi lager 4 porsjoner så resten av familien kan spise sammen når kurset er ferdig. Før kurset må dere handle inn råvarene som trengs, vi har derfor laget en handleliste og en utstyrsliste slik at dere kan handle inn når det passer dere. Det går helt fint å bytte om på noen av råvarene i oppskriften om dere noe lignende hjemme fra før av, eller justere mengden i forhold til hvor mange som skal spise.

Handleliste – 4 porsjoner (må handles inn i forkant av kursøkten)

  • 8 dl vann
  • 1 buljongterning (kan droppes)
  • 6-7 store gulrøtter
  • 1 søtpotet
  • 2 små gule løk eller sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 halv chili
  • 2 ts korianderfrø eller malt koriander
  • salt og pepper
  • 1 lime
  • 1 boks kokosmelk
  • Frisk korianderurt til pynt
  • Eventuelt: Kikerter, linser, kokt egg eller andre middagsrester for en mer mettende suppe

Utstyr: en stor suppekjele, stavmikser eller blender, kniv og skjærebrett, litermål.